fbpx

Konakovićeve budalaštine postaju uobičajene

Probosanske stranke se opredijelile da podrže nezavisnog kandidata za načelnika Jasmina Hušića, a onda je Konaković na Facebooku za Hušića napisao kako je bio “savjetnik Ade Mulalića, desne ruke zločinca Fikreta Abdića”.

 

Elmedin Konaković ovih dana hoda po Bosni i Hercegovini i, po svom starom običaju, pokušava unijeti razdor gdje god može. Malo zbog neznanja, a najviše zbog zlonamjernosti. Pokušao je to napraviti i u Velikoj Kladuši. Za građane Velike Kladuše iznimno je važno osloboditi ovu općinu iz kandži Fikreta Abdića.

Zato su se probosanske stranke opredijelile da podrže nezavisnog kandidata za načelnika Jasmina Hušića, a onda je Konaković na Facebooku za Hušića napisao kako je bio “savjetnik Ade Mulalića, desne ruke zločinca Fikreta Abdića”.

Na te je besmislene optužbe odgovorio sam Hušić, također na Facebooku, napisavši da je samo jedan boravak Elmedina Konakovića u Velikoj Kladuši bio dovoljan da on pokaže svu svoju neozbiljnost i površnost.

“Radi potpune istine, a to je ono čime bismo se svi morali rukovoditi, a kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu Konakovićevim zlonamjernim izjavama, moram istaći da ja nikada nisam bio ničiji savjetnik jer to je politička funkcija. Ja sam državni službenik koji je putem javnog konkursa zaposlen u Općinu Velika Kladuša. U Općini sam počeo raditi znatno prije nego je Admil Mulalić osvojio mandat općinskog načelnika”, napisao je Hušić.

Na kraju je istakao da se nada da će buduće posjete Elmedina Konakovića i drugih koji ne razumiju i ne trude se razumjeti pitanje i probleme u Velikoj Kladuši biti barem na razini uobičajene političke odgovornosti pa neće dolijevati ulje na vatru. /J. S./

PROČITAJTE I...

Knezović je upao u sevdah i ekstazu proslavljajući izborne rezultate u Novom Travniku, gdje je Konakovićev NiP guranjem svoga kandidata za načelnika općine podijelio bošnjačko glasačko tijelo i donio pobjedu kandidatu HDZ-a. “Sjajno je gledati kako Hrvati vraćaju Središnju Bosnu, kolijevku hrvatstva... Dite vraćamo materi i uskoro mu dajemo ime”, klikće Knezović i u vjersko-nacionalnom zanosu poentira: “Zvat će se Republika Herceg-Bosna i svi ćete biti pozvani na krštenje!”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!