Ko visoko leti, nisko pada: Dino hoće avijaciju Kantona Sarajevo, Sanela mu ne da

Zanimljiva i indikativna rasprava povela se ovih dana između formalnog predsjedavajućeg Skupštine a neformalnog premijera iz sjene Kantona Sarajevo, Elmedina Dine Konakovića i Sanele Prašović-Gadžo, zastupnice SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH

Zanimljiva i indikativna rasprava povela se ovih dana između formalnog predsjedavajućeg Skupštine a neformalnog premijera iz sjene Kantona Sarajevo, Elmedina Dine Konakovića i Sanele Prašović-Gadžo, zastupnice SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Zanimljiva jer se tiče Konakovićevog, za sada neuspješnog, pokušaja da po svaku cijenu potroši desetine miliona maraka građana Sarajeva kako bi kupio luksuzni helikopter kojim bi letio iznad svoje “Republike Sarajevo”, a indikativna jer pokazuje, prije svega zbog načina diskusije, sve veće napukline između NiP-a i SBB-a, članova vladajuće koalicije u Kantonu Sarajevo.

Na sve optužbe Prašović-Gađo da se novac nenamjenski troši, jer se za planiranu kupovinu jednog može kupiti nekoliko drugih podjednako kvalitetnih helikoptera, Konaković je uzvraćao opetovanim ismijavanjem zastupnice Prašović-Gađo kao rezidentnog “eksperta za helikoptere”. Rasprava se brzo pretvorila u zajedljiva ujedanja, poređenja s Todorićevim helikopterima, a kao sitan kusur potegnuto je i pitanje “Pennyja”, odnosno toga da li je vladajuća frankenštajn-koalicija u Kantonu Sarajevo namjeravala dati deset miliona maraka firmi “Penny plus” kako bi ona s buduće trase transverzale uklonila vlastite bespravno podignute objekte, koje zakonski ionako o vlastitom trošku mora ukloniti.

Za javnost je ovakva vrsta koalicionih “bračnih nesuglasica” uvijek korisna jer u općoj makljaži kroz prozore redovno leti i prljav veš, pa se tako sazna i ono što bi inače ostalo sakriveno.

PROČITAJTE I...

Ne bi trebalo biti spora o tome da Zoran Milanović nije tip ljevičara iz crno-bijelih medijskih udžbenika hrvatskih nacionalista. Ovdje nije riječ o kritici njegovog rada ili njegove osobnosti, već o činjenici koja automatski obara tezu kako njegova pobjeda ljevici može dati regionalni vjetar u leđa. On je to pokazao i u protekloj kampanji izražavanjem stavova o nizu pitanja kao što su istospolni brakovi, Tuđman, Tito i tome slično

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!