fbpx

Kakva bruka: Na protestima podrške odlazećoj Vladi Kantona Sarajevo manje građana nego članova vlade!

Kakva je i kolika razlika između onoga što o sebi misle u Našoj Stranci, Narodu i Pravdi i SDP-u, i toga kako ih građani Kantona Sarajevo zaista doživljavaju, pokazalo se još jednom i večeras.

Izbezumljeni zbog same pomisli da mogu izgubiti ugodne sinekure koje su uživali gotovo godinu dana, neki iz odlazeće Vlade zaista su povjerovali u vlastitu propagandu o najboljoj vladi ikada koju navodno podržava većina građana pa su pokušali da ospore sam demokratski proces smjene vlasti tako što su sami sebi organizirali proteste podrške. Time su pružili odličnu priliku da pokažu građanima Sarajeva, ali i svekolikoj bosanskohercegovačkoj javnosti, da u suštini nemaju istinsku i spontanu podršku čak ni vlastitih ukućana, prijatelja i rodbine, a kamoli većine građana Sarajeva. A vox populi je rekao svoje, jer se na protestima nije okupilo niti dvadeset ljudi, zajedno s novinarima! Kakav maestralan autogol! Kakvo poniženje u vlastitoj režiji! Ako postoji bilo šta što bi pokazalo pravu mjeru odlazeće nenarodne vlasti, onda je to ova pljuska naroda i građana Sarajeva koja im je legla, što se kaže, “ko budali šamar”!

PROČITAJTE I...

Za nadati se da u slučaju Mostara neki neće trgovati nacionalnim interesima radi onih vlastitih. Dinamika medijskih spinova ipak upućuje da bi Mostar mogao biti završni čin u kojem bi se mogući poraz Koalicije za Mostar prišio direktno Bakiru Izetbegoviću, a zatim bi se krenulo na “delistiranje” SDA iz političkog života.

Bilo kako bilo, u Brčko distriktu BiH na sceni je homogenizacija srpskih političkih i nacionalnih subjekata i smušenost dijela bošnjačkog političkog i nacionalnog establišmenta. U sociološkom smislu, establišment je društveni, stručni ili politički sloj koji vlada određenim dijelom društvenog života.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!