fbpx

Izetbegović uputio čestitku povodom ramazana: Budimo našim mislima, molitvama i djelima uz one kojima je najteže

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom mjeseca ramazana. 

Čestitku prenosimo u cijelosti:

Neka nam tjelesno odricanje i ramazanski ibadeti u ovom časnom mjesecu donesu novu duhovnu snagu, kako bismo mogli odgovoriti na izazove u vremenu koje nosi novu kušnju.

Mjesec ramazan nas na najsnažniji način podsjeća da je čovjekova snaga u strpljenju, činjenju dobrih djela, praštanju i jačanju veza i povjerenja u zajednici. Ojačajmo stoga porodične, komšijske i prijateljske veze na kojima se temelji društvo.

Budimo s našim mislima, molitvama i djelima uz one kojima je najteže. Priteknimo u pomoć svakome kome možemo i kome je pomoć potrebna. Zamolimo Boga da olakša i pomogne potlačenim ljudima širom svijeta koji trpe zulum i nepravdu.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori želim lahak post i dobro zdravlje u nastupajućem mubarek mjesecu.

Ramazan šerif mubarek olsun!

(Faktor.ba)

PROČITAJTE I...

Presuđeni ratni zločinac Dario Kordić diplomirao je u Zagrebu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. „Čestitamo našem Dariju koji je danas obranio svoj diplomski rad i postao magistar teologije!“, napisali su na Facebook stranici „Hrvatska zvona“. Prije nego je postao magistar teologije Dario Kordić je, među ostalim, po zanimanju bio ratni zločinac. Naime, zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u dolini Lašve, Kordić je osuđen na 25 godina zatvora za sljedeća kaznena djela: 1) Protupravni napad na civile; protupravni napad na civilne objekte; bezobzirno razaranje koje nije opravdano vojnom nuždom; pljačkanje javne ili privatne imovine; uništavanje ili hotimično oštećivanje vjerskih ili obrazovnih ustanova (kršenja zakona ili običaja ratovanja), 2) Hotimično lišavanje života; nečovječno postupanje; protupravno zatvaranje civila (teška kršenja Ženevskih konvencija) 3) Progoni na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi; ubojstvo; nehumana djela; zatvaranje (zločin protiv čovječnosti). Nakon što je odslužio dvije trećine svoje kazne, Dario Kordić je pušten iz zatvora 2014. godine.

Sigurnosne strane inicijative za mali Schengen naročito su važne, posebno za one zemlje koje Srbija obuhvata svojim velikodržavnim imperijalnim ambicijama. Ima osnova za sumnju da će Srbija zloupotrijebiti poboljšanje saradnje po sadržajima malog Schengena za jačanje svojih subverzivnih oslonaca u funkciji udovoljavanja velikodržavnim ambicijama, jer su im takvi oslonci u posljednjim decenijama oslabljeni, iako su još uvijek vrlo aktivni na štetu mira, posebno na Kosovu, Crnoj Gori i BiH, zbog čega su upravo te zemlje osnovano, a ne paranoično, oprezne prema malom Schengenu. U svakom slučaju, i s malim Schengenom i bez njega sigurnosni sistemi srbijanskih susjeda imaju razloga za pojačano angažiranje na otkrivanju i suzbijanju subverzivnih planova, akcija i njihovih nosilaca

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Hari 23.04.2020.

    Danas, uoci Ramazana je ministar sigurnosti BiH odlucio da umjesto da pomogne izbjeglicama, da ih popise i deportuje. Gdje je reakcija Islamske zajednice????
    Radoncicu, fasisto i šverceru koji zajedno sa Dodikom popisujes i deportujes izbjeglice, ti se usudjujes da cestitas Ramazan, sram da te bude. Jesi li ikom pomogao? Gdje ti je islamski moral? Jesi li udomio ijednog izbjeglicu?
    Zasto suti IZ, zasto suti Reis. Slazu li se oni sa Dodikom i Radoncicem.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!