fbpx

Izetbegović u Potočarima: Moramo graditi stabilnu BiH, da nam se ovakve stvari ne bi ponovile

- Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović rekao je da međunarodna zajednica nije odbranila Srebrenicu prije 25 godina

 

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović poručio je danas u Potočarima gdje prisustvuje obilježavanju 25. godišnjice genocida počinjenog u julu 1995. godine, da moramo graditi stabilnu BiH, jaku zemlju, da nam se ovakve stvari ne bi ponovile, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ponovo ponoviti iste riječi ili boriti se za istinu, za pravdu i za snagu. Da bismo imali istinu i pravdu moramo biti snažni. Moramo graditi stabilnu BiH, jaku zemlju, da nam se ovakve stvari ne bi ponovile”, rekao je Izetbegović.

Istakao je da “međunarodna zajednica nije odbranila Srebrenicu prije 25 godina”.

“Danas ima priliku da odbrani istinu, koja je dovedena u pitanje. Nagrađuju se, odlikuju se ratni zločinci, presuđeni ratni zločinci odgovorni za genocid u Srebrenici. Negira se genocid u Srebrenici. Pridružujem se apelaciji koju su uputile majke Srebrenice, da se ponište od strane visokog predstavnika odlikovanja data Karadžiću i ostalim presuđenim ratnim zločincima, da se konačno nametne zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici”, poručio je Izetbegović.

PROČITAJTE I...

Nema apsolutno niti jednog argumenta da se opravda odluka kojom bi se usred epidemije smrtonosnog virusa – kada se bilježe rezultati o broju zaraženih i umrlih neuporedivo gori od onih iz proljeća, a zbog kojih je bila prekinuta redovna nastava – poslala djecu u školske kupe.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!