fbpx

ISPORUKA POMOĆI: Poruka ambasadora Republike Turske o solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom

“U vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije virusa, saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni. Rezultat ovih napora će biti zajednički i apsolutni uspjeh svih nas”, poručuje ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, komentirajući isporuku pomoći koju je Turska uputila Bosni i Hercegovini u borbi protiv korona virusa

“Turska je u tom duhu, kao odraz važnosti koju pridaje solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom u teškim vremenima, obezbijedila pomoć u vidu raznih medicinskih materijala. U ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju.

Moramo istaći ovom prilikom da s divljenjem i poštovanjem pratimo kako građani Bosne i Hercegovine poštuju poduzete mjere.

Uvjereni smo da ćemo zajedno, u duhu solidarnosti, prebroditi ovaj izuzetno težak proces s kojim se čovječanstvo suočava”, naglasio je ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç.

PROČITAJTE I...

Ipak, Reko nije tako neartikuliran kada treba napasti na bošnjačke interese, što je pokazao i kada je 10. septembra na svom profilu na Facebooku osuo drvlje i kamenje po probosanskim strankama radi njihovog formiranja i okupljanja fronta u Foči. Borbu bošnjačkih povratnika za politički opstanak na Drini nazvao je “suludim kursem za uništenje države”.

Srpski četnički pokret navodno je, prema huškačkom pisanju beogradskog Kurira, raspisao potjernicu za Aličkovićem, a Kurir ide korak dalje u svojim nebulozama, pa navodi da je upravo Aličković pokušao da ubije Aleksandra Vučića tokom njegove posjete u Potočarima.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 25.03.2020.

    Jugobalije salju tolike poruke i komentare mrznje prema Turskoj i Turcima da se cudim da Turci zele pomoci BiH. Ko ne vjeruje neka samo pogleda Klix.balija komentare kada se spomenu Turci i Turska. Valjda jugobalije zele da se dodvoravaju svetosavskim teroristima pa mnogo mrze Turke.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!