fbpx

ISPORUKA POMOĆI: Poruka ambasadora Republike Turske o solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom

“U vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije virusa, saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni. Rezultat ovih napora će biti zajednički i apsolutni uspjeh svih nas”, poručuje ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, komentirajući isporuku pomoći koju je Turska uputila Bosni i Hercegovini u borbi protiv korona virusa

“Turska je u tom duhu, kao odraz važnosti koju pridaje solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom u teškim vremenima, obezbijedila pomoć u vidu raznih medicinskih materijala. U ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju.

Moramo istaći ovom prilikom da s divljenjem i poštovanjem pratimo kako građani Bosne i Hercegovine poštuju poduzete mjere.

Uvjereni smo da ćemo zajedno, u duhu solidarnosti, prebroditi ovaj izuzetno težak proces s kojim se čovječanstvo suočava”, naglasio je ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç.

PROČITAJTE I...

Koliko će se naš svijet promijeniti u narednim mjesecima, teško je i zamisliti, ali promjene koje smo doživjeli za nekoliko dana takve su da bi trebala desetljeća da se provedu u normalnim okolnostima. Čitave zemlje postale su socijalni eksperimenti. U svega nekoliko sati donesena je odluka da se kompletan obrazovni sistem preseli na internet. Niko se nije bunio. U normalnim okolnostima za provođenje takve odluke trebale bi godine. Kada bi to u normalnim okolnostima firme dopustile rad od kuće? Prisustvujemo epohalnim promjenama i imamo “privilegiju” da ih promatramo uživo, iz prvog reda

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 25.03.2020.

    Jugobalije salju tolike poruke i komentare mrznje prema Turskoj i Turcima da se cudim da Turci zele pomoci BiH. Ko ne vjeruje neka samo pogleda Klix.balija komentare kada se spomenu Turci i Turska. Valjda jugobalije zele da se dodvoravaju svetosavskim teroristima pa mnogo mrze Turke.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!