fbpx

Imam Al-Akse oslobođen nakon hapšenja u okupiranom Istočnom Jerusalemu

Izraelske vlasti su bivšem jerusalemskom muftiji Sabriju u januaru izrekle kaznu četveromjesečnog udaljavanja od džamije Al-Akse.

Izraelske snage sigurnosti oslobodile su imama džamije Al-Aksa Sheikha Ekrima Sabrija kojeg su juče uhapsile u Jerusalemu, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani lokalni izvori javljaju da je imam Sabri pušten iz izraelske policijske stanice nakon saslušanja u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

Isti izvor javlja da je imamu Sabriju izrečena jednosedmična zabrana približavanja džamiji Al-Aksa i da se tereti za navodno huškanje naroda i poticanje na odmazdu protiv Izraela.

Neimenovani član porodice imama Sabrija za AA je ranije kazao da su izraelske snage izvele pretres njihove porodične kuće u okupiranom Istočnom Jerusalemu i lišile ga slobode. Ističući kako se imam Sabri opirao hapšenju za koje ne postoje nikakve osnove, član porodice je kazao da su ga izraelske snage privele korištenjem sile.

Izraelske vlasti su bivšem jerusalemskom muftiji Sabriju u januaru izrekle kaznu četveromjesečnog udaljavanja od džamije Al-Akse.

PROČITAJTE I...

Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je kandidacijske liste za izbor 151 zastupnika za Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima 5. srpnja. Sudjelovat će 192 liste s 2.669 kandidata od kojih 41 posto čine žene. Na dan izbora bit će otvoreno 6.999 biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!