fbpx

Imam Al-Akse oslobođen nakon hapšenja u okupiranom Istočnom Jerusalemu

Izraelske vlasti su bivšem jerusalemskom muftiji Sabriju u januaru izrekle kaznu četveromjesečnog udaljavanja od džamije Al-Akse.

Izraelske snage sigurnosti oslobodile su imama džamije Al-Aksa Sheikha Ekrima Sabrija kojeg su juče uhapsile u Jerusalemu, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani lokalni izvori javljaju da je imam Sabri pušten iz izraelske policijske stanice nakon saslušanja u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

Isti izvor javlja da je imamu Sabriju izrečena jednosedmična zabrana približavanja džamiji Al-Aksa i da se tereti za navodno huškanje naroda i poticanje na odmazdu protiv Izraela.

Neimenovani član porodice imama Sabrija za AA je ranije kazao da su izraelske snage izvele pretres njihove porodične kuće u okupiranom Istočnom Jerusalemu i lišile ga slobode. Ističući kako se imam Sabri opirao hapšenju za koje ne postoje nikakve osnove, član porodice je kazao da su ga izraelske snage privele korištenjem sile.

Izraelske vlasti su bivšem jerusalemskom muftiji Sabriju u januaru izrekle kaznu četveromjesečnog udaljavanja od džamije Al-Akse.

PROČITAJTE I...

Ako pogledamo rezultate izbora za Kantonalnu skupštinu 2018. godine, imali smo oko 2.500 glasova više, dakle, kada saberemo glasove koje su dobile te dvije koalicije. Naravno, rezultat će puno zavisiti i od izlaznosti birača, puno će zavisti i od broja registriranih u inostranstvu. Na izborima 2018. svi smo išli samostalno, ovaj put kroz ove dvije koalicije ćemo, nadam se, dobiti većinu u Gradskom vijeću. S druge strane, imamo značajna četiri politička subjekta s hrvatskim predznakom prijavljena za izbore, ovaj put ne izlaze u okviru HNS-a, te očekujemo zanimljivu političku borbu za glasove građana Mostara, u kojoj će, uvjeren sam, pobijediti Koalicija za Mostar 2020.

U Konakovićevim istupima da se naslutiti pokušaj blefiranja i smekšavanja mogućih budućih “papaka” – a njih, sudeći po svemu, trenutno ipak neće naći u Stranci demokratske akcije. Zašto? Pa naprosto zato što su dovoljno zreli i razumni da uvide kako prolaze i neki ozbiljniji “SDA disidenti” u svojim političkim karijerama. O Čampari i ne govorimo, jer on je, barem u ovom trenutku, i dalje član SDA – makar njegovo ponašanje posljednjih mjeseci ličilo na “izlazak u ratama”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!