Hitna, upomoć

Kulić je jedan od “uglednih ljekara koje je Sebija Izetbegović otjerala s KCUS-a”, a kako se može vidjeti na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva KS, i “ovlaštena osoba” u privatnoj internističkoj ordinaciji “Cardioteam”, udaljenoj stotinjak metara od sjedišta Domova zdravlja.

 Kako su kadrovi donedavno vladajuće sarajevske kantonalne “šestorke” rukovodili sarajevskim javnim poduzećima i ustanovama, najbolje je oslikano na primjeru Domova zdravlja. Tom zdravstvenom institucijom posljednjih mjeseci upravlja Mehmed Kulić, kadar političke strančice pod predsjedavanjem Ibrahima Hadžibajrića.

Kulić je jedan od “uglednih ljekara koje je Sebija Izetbegović otjerala s KCUS-a”, a kako se može vidjeti na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva KS, i “ovlaštena osoba” u privatnoj internističkoj ordinaciji “Cardioteam”, udaljenoj stotinjak metara od sjedišta Domova zdravlja.

E kakvu, zapravo, građani uslugu dobijaju u ustanovi u kojoj se mjesecima direktor i uposleni svađaju gdje će ko od njih parkirati u dvorištu Doma zdravlja, najbolje govori slučaj iz prošle sedmice. Naime, jednoj od pacijentica u Domu zdravlja pozlilo je u čekaonici. Kako je situacija brzo postala ozbiljna, a nesretna žena počela izdisati, očekivalo bi se da će joj neko od ljekara bilo koje specijalnosti pomoći kako bi je reanimirali.

Ali ne. Pored tolikog broja uposlenih, što medicinskog, a još više nemedicinskog osoblja, odlučeno je da se pozove Hitna pomoć?!

Kada su odgovorili na poziv, dežurni u službi Hitne pomoći mislili su da ih neko provocira jer traži njihovu pomoć u domu zdravlja pa su krenuli prekinuti vezu. No, brzo ih je neko s druge strane uspio uvjeriti da je riječ o zaista hitnom slučaju te da trebaju njihovu pomoć!

Pacijentica je srećom preživjela odlazak u dom zdravlja, a drugi pacijenti koji su se zatekli u toj ustanovi zbunjeno su promatrali intervenciju i komentirali kako su sretni što su živi i zdravi izišli iz zgrade u sarajevskoj ulici Vrazova. /R. S./

PROČITAJTE I...

Ovo je način da se vrlo važna istina čuva od zaborava. Naša je ideja da ‘Bijelu sobu’, u kojoj će saznavati o tome šta se dešavalo tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu i tokom Opsade Sarajeva, posjećuju djeca osnovnih i srednjih škola. Sve što radimo ne radimo da bi mlade i buduće generacije mrzile, ili da bi se svetile i ratovale. Ne. Mi buduće generacije moramo ovome učiti jer želimo da i na ovaj način svojoj djeci gradimo bolju i ljepšu budućnost, da se nikada više i nigdje ne ponovi ono što se dogodilo upravo ovdje, u našem gradu”

Jedan dio nevesinjskih Bošnjaka i Hrvata koji su se sklonili od četničkih napada u Kasabu vijest o oslobađanju Mostara i Nevesinja dočekali su s radošću i izašli na ulice da dočekaju partizane. Međutim, dojučerašnjim četnicima izmaklo je “oslobađanje” Mostara pa im je Vlado Šegrt, komandant 10. hercegovačke udarne brigade, na 24 sata dao da “oslobode” Nevesinje, odnosno da rade šta im je volja

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!