fbpx

Grad Sarajevo uputio inicijativu da se 11. jula tačno u 12 sati oglase sirene u u svim gradovima FBiH!

Grad Sarajevo uputio je inicijativu prema svim kantonima Federacije BiH da se 11. jula, tačno u 12 sati, oglase sirene u svim gradovima i općinama FBiH kako bi se na taj način obilježila godišnjica genocida u Srebrenici.

U aktu kojeg je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio premijeru Tuzlanskog kantona Denijalu Tulumoviću traži se koordinacija sa Kantonalnom upravom civilne zaštite Tuzlanskog kantona i ostalih lokalnih zajednicama povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Kako se naglašava u ovoj molbi, inicijativa se sastoji u tome da se svi kantoni Federacije BIH i lokalne zajednice unutar tih kantona putem svojih uprava civilne zaštite 11. jula 2020. godine u 12 sati oglase istovremenim jednominutnim puštanjem sirena u znak sjećanja na žrtve genocida.

PROČITAJTE I...

Neki se bave citatima Izetbegovića, a Zoran Milanović izjavljuje da je Bosna i Hercegovina poput juge 45. Hrvati neukusno lažu ovih dana, krenuli su od Željka Komšića i pozicije člana Predsjedništva, a završili na tvrdnjama da nemaju nikakva prava u Bosni i Hercegovini, da nestaju intervencijom Bošnjaka i slične neistine. Bestidnici, pa neka samo nabroje svoje pozicije koje zauzimaju na federalnom i državnom nivou.

Ono što je jasno i što se može slobodno zaključiti jeste da je lista Prve stranke za Skupštinu opštine Srebrenica samo paravan za prodaju mjesta u biračkim odborima. S obzirom na to da Prva stranka nema općinski odbor u Srebrenici, da su na listi tri osobe srpske nacionalnosti (nepoznate osobe, i vrlo je izvjesno da su nastanjene u Srbiji), prodaja mjesta u biračkim odborima planirana je ranije, što samo pokazuje o kakvom diletantu se radi kada je u pitanju predsjednik Prve stranke

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!