fbpx

Erdogan: Mnoge zemlje su vodile rat oko zaštitnih maski dok je Turska pomagala drugima

Pandemija je pokazala da brojke nisu pokazatelj veličine jedne države. Velika država pored financijskih mogućnosti zahtijeva i milost, solidarnost, humanost. Mi smo tokom pandemije cijelom svijetu pokazali da smo jedna velika država, kazao je Erdogan

 

 

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je kazao da je njegova zemlja i tokom pandemije pokazala svoju veličinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se u Ankari obratio prisutnima povodom otvaranja bogatih nacionalnih kompleksa u nekoliko turskih gradova.

On je kazao da će Turska nastaviti da napreduje sve dok posljednji turski državljanin koji ode u inostranstvo prestane da se divi tamošnjim uslugama.

“Naše prevazilaženje pandemije s najmanjom mogućom štetom je rezultat naših osamnaestogodišnjih ulaganj u svim sferama života. Niko ne može poreći da je nakon protekla tri mjeseca pomislio koliko je sretan što živi u Turskoj“, rekao je Erdogan.

On je upozorio građane Turske da se pridržavaju mjera protiv širenja zaraze, iako je danas ukinuo odluku o policijskom satu koji je bio predviđen za vikend u 15 turskih provincija.

Istakao je da su mnoge zemlje vodile rat oko zaštitnih maski, dok je turska pružala pomoć ne samo svojim državljanima, već i zemljama kojima je pomoć bila potrebna, te dodao da je tokom pandemije dostavljena medicinska pomoć u 102 zemlje.

“Pandemija je pokazala da brojke nisu pokazatelj veličine jedne države. Velika država, pored financijskih mogućnosti, zahtijeva i milost, solidarnost, humanost. Mi smo, hvala Bogu, tokom pandemije cijelom svijetu pokazali da smo jedna velika država”, kazao je Erdogan.

PROČITAJTE I...

Nema apsolutno niti jednog argumenta da se opravda odluka kojom bi se usred epidemije smrtonosnog virusa – kada se bilježe rezultati o broju zaraženih i umrlih neuporedivo gori od onih iz proljeća, a zbog kojih je bila prekinuta redovna nastava – poslala djecu u školske kupe.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!