fbpx

Erdogan: Historijske pobjede na različitim frontovima pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske

Erdogan je prije sastanka Visokog vojnog vijeća posjetio mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, u Ankari

 

Historijske pobjede koje smo izvojevali na različitim frontovima od Sirije do Libije, od Levanta do borbe protiv terorizma, pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske, kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je prije sastanka Visokog vojnog vijeća posjetio mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, u Ankari.

U pratnji predsjednika Erdogana bili su i potpredsjednik Turske Fuat Oktay, brojni ministri i zvaničnici turskih oružanih snaga (TSK).

Predsjednik je nakon polaganja cvijeća na mauzolej Ataturka kazao kako će danas biti održan godišnji sastanak Visokog vojnog vijeća.

Istakao je da će nastaviti raditi na ispunjenju ciljeva postavljenih za 2023. godinu kada se obilježava jubilarna stota godišnjica osnivanja Republike.

“Historijske pobjede koje smo izvojevali na različitim frontovima od Sirije do Libije, od Levanta do borbe protiv terorizma, pokazale su snagu naše zemlje i sposobnosti naše vojske“, rekao je Erdogan, te je dodao:

“Visokom disciplinom, sviješću za svojim dužnostima, snagom za odvraćanje te nadmoćnim sposobnostima TSK, uprkos zlim očima, nastavlja biti garancija sigurnosti i održivosti naše zemlje.“

PROČITAJTE I...

Mene puno ne dotiče to što govore negatori. Bošnjaci ne trebaju na to nasjedati, upuštati se u besmislene rasprave. Mi moramo biti svjesni onoga što nam se desilo i da su sve takve priče suvišne. U Hagu je praktično u dan i skoro minut precizirano ko je šta radio u Prijedoru 1992. godine, a presude govore ko je kriv i za šta je kriv. Naravno da takvi napisi nama smetaju, to je kopanje po otvorenoj rani, ali na to se ne smijemo osvrtati. Problem je što su mlade generacije otrovane, zaražene tim otrovom koji je i doveo do genocida, da je to zaista zabrinjavajuće.

Washington Post finansirao je prošle godine ispitivanje javnog mnijenja o odnosu turskog društva prema halifatu. Objavili su rezultate 24. jula ove godine (baš na dan otvaranja Aja Sofije za namaze) pod pompeznim naslovom Istanbulska Aja Sofija opet je džamija. Da li turski državljani žele da Erdoğan obnovi halifat?, uz još pompezniji i pomalo priglup podnaslov: “Čak i ako bi Erdoğan želio obnoviti drevni halifat, potrebna mu je podrška javnosti da bi uspio.” Stvarno?

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!