fbpx

EKSKLUZIVNO: Kako je Konaković na 27. noć postao doktor nauka

Novopazarska čaršija bruji, već poprilično iznemogla od dvadeset i sedmog dana posta, da prilikom ove bratske posjete nije došlo do političkih dogovora, ali ni do masovnog učlanjenja Pazaraca u Narod i pravdu niti s druge strane Sarajlija u Stranku pravde i pomirenja. Neimenovani izvor tvrdi da je Dino Konaković sa svojim odabranicima masovno upisao doktorat iz fiskulture na fakultetu mistične dekanese i druge Zukorlićeve supruge Elme Elfić Zukorlić

Na odabranu 27. noć mjeseca Ramazana nastavljeni su više nego bratski odnosi sarajevske stranke Narod i pravda i novopazarske Stranke pravde i pomirenja. Politička saradnja dvojice lidera, Muamera Zukorlića i Dine Konakovića, potvrđena je raskošnim iftarom u restoranu „Gaziya“ koji se nalazi u prizemlju Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.

Konakovićeva delegacija, nakon što je ustanovljeno da su bilateralni odnosi dvije stranke na zavidnom nivou, je navodno razdragano komentirala da je uz toliko pazarskih hodžinskih mantija topa suvišna te da je iftar i bez nje vrlo ukusan. Prema informacijama koje smo dobili od neimenovanog izvora vesela atmosfera se nastavila kada je Muamer Zukorlić prisutnima prepričavao da je noć prije iftario sa srbijanskim ministrom srpske policije Nebojšom Stefanovićem, koji je široj javnosti u Srbiji poznat pod nezgodnim nadimkom koji valjda opisuje njegove karakterne osobine – „Slina“. Zukorlić je nastavio u veselom duhu konstatiravši da je puno evdalnije i ljepše iftariti uz „Kiflu“ nego uz „Slinu“.

No, iako su neki pomislili da ovaj susret ima veze sa nedavnom posjetom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Bošnjačkom nacionalnom vijeću, nakon čega su Zukorlić i muftija Dudić Džaferovića “počastili” najgorim uvredama, nije tako. Također, nije istina ni to da je ovo Zukorlićevo i Konakovićevo pokazivanje „srednjeg prsta“ službenom Sarajevu i učenje svojevrsne bed-dove kantonalnom odboru SDA u Sarajevu.

Istina je puno jednostavnije i prizemnije naravi.

Naime, novopazarska čaršija bruji, već poprilično iznemogla od dvadeset i sedmog dana posta, da prilikom ove bratske posjete nije došlo do političkih dogovora, ali ni do masovnog učlanjenja Pazaraca u Narod i pravdu niti s druge strane Sarajlija u Stranku pravde i pomirenja. Neimenovani izvor tvrdi da je Dino Konaković sa svojim odabranicima masovno upisao doktorat iz fiskulture na fakultetu mistične dekanese i druge Zukorlićeve supruge Elme Elfić Zukorlić.

Priča se da je doktorat već prijavljen pod nazivom „Primjena malog mozga u slobodnom šutu na street basket natjecanju” koji će hadži Dino odbraniti i primiti najkasnije do Kurban Bajrama. Naš izvor tvrdi da je Muamer Zukorlić ovo brzo napredovanje objasnio blagodatima 27. noći ustvrdivši da običan čovjek doktorat priprema najmanje hiljadu dana, ali kada se tema preda na 27. noć koja vrijedi hiljadu mjeseci, izgledno je u najkraćem roku postati doktor nauka.

Neimenovani izvor nam je naveo da će se svečana promocija doktorata Dine Konakovića nakon Novog Pazara navodno održati i na sarajevskom Burch univerzitetu, a da će u slavu novog doktora nauka građanima Sarajeva biti podijeljeno 10 hiljada košarkaških lopti, dok će se građanima Novog Pazara podijeliti 10 hiljada maketa malog mozga Muamera Zukorlića.

Neimenovani izvor nam je potvrdio da ovo nije kraj uspješne saradnje jer se planira da će Dino Konaković u roku četiri mjeseca biti primljen i u BANU gdje će od akademika Muhameda Filipovića i akademika Muamera Zukorlića biti promoviran u titulu akademika fiskulturnih nauka.

Možemo zaključiti da je ova politička saradnja doista rezultirala jednom lijepom ramazanskom humoreskom i satiričnom hićajom, koja neće oštetiti vaš mali mozak, ali moguće je da vam pokvari uživanje u topi ako pokušate vizualizirati efekte beogradske „Sline“ na sarajevsku „Kiflu“.

 

 

PROČITAJTE I...

Proces registracije za lokalne izbore 2020. je završen, ali ostao je veliki broj otvorenih pitanja. Iz dijaspore su danima upozoravali da se sve veći broj osoba iz Srbije nelegalno prijavljuje, koristeći pri tome identitet Bošnjaka iz Srebrenice, Bratunca, Zvornika i drugih gradova. S druge strane, bilježi se veliki broj neopravdano odbijenih bošnjačkih prijava. Veliki broj aktivista u dijaspori učestvovao je u agitiranju, prije svega Bošnjaka koji su protjerani s teritorije manjeg entiteta, pokušavajući ukazati na značaj registracije. Sagovornici na temu procesa registracije, značaja dijaspore i budućih projekata s kojima se želi sačuvati bošnjački identitet dokazani su borci i patriote koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu

Malezija je uplovila u nestabilnu političku klimu u martu 2020. godine nakon što je došlo do preslagivanja na političkoj sceni zbog iznenadne i neočekivane ostavke tadašnjeg premijera Mahathira Mohamada. Iako egzistira bez čvrstog izbornog mandata, Jasinova Vlada u početku je bila popularna, ali je proteklih mjeseci izgubila podršku građana, između ostalog i zbog pogoršanja situacije s pandemijom

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Velid 02.06.2019.

  Ako je poenta ovakvih tekstova solidarisanje citalaca da konakovicem i njegovom strankom te promoviranjem stava kao glasila zadrtih i neobjektivnih sda-ovaca umjesto bosnjackog i patriotskog glasila onda je cilj postignut. Ne znam sto vam ovo treba

  Odgovori
 • Enter 02.06.2019.

  Sraman tekst. Dno dna. Ukratko, SDA vise nije zvanicno Sarajevo i za dobrobit Bosnjaka Bosne i Sandzaka se nadam da nece biti ni zvanicna trecina BiH.

  Odgovori
 • Mustafa 03.06.2019.

  Stvarno je ovaj tekst ruglo.Ako ovako vredjate Bošnjake Sandzaka,I ako vam je ovo Izvor koji Izmišljate onda vi nemate ništa ni sa Vjerom Ispamom ni Bošnjacima Ama bas ništa.

  Odgovori

Podržite nas na Facebooku!