fbpx

Džaferović razgovarao sa Erdoganom: Turska nastavlja pružati pomoć BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom o stanju u Bosni i Hercegovine i i Turskoj u vezi sa naporima koje dvije države čine na zaustavljanju širenja koronavirusa. 

Sagovornici su naglasili da se pandemija može pobijediti jedino zajedničkom i koordiniranim radom cijelog svijeta.

Predsjedavajući Predsjedništva Džaferović zahvalio se na pomoći koju je Republike Turska među prvim pružila Bosni i Hercegovini. Predsjednik Erdogan je rekao da će se pomoć Republike Turske nastaviti u medicinskoj opremi neophodnoj za zaustavljanju širenja Covida-19.

Predsjednik Erdogan je ocijenio preduzete mjere na sprječavanju širenja koronavirusa u Bosni i Hercegovini kao pravovremene, koje daju dobre rezultate. Također, predsjednik Erdogan je pozvao na jedinstvo i zajednički rad svih u Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije koronavirusa.

(Faktor / Stav)

PROČITAJTE I...

Bilo kako bilo, u Brčko distriktu BiH na sceni je homogenizacija srpskih političkih i nacionalnih subjekata i smušenost dijela bošnjačkog političkog i nacionalnog establišmenta. U sociološkom smislu, establišment je društveni, stručni ili politički sloj koji vlada određenim dijelom društvenog života.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 06.04.2020.

    Niko vise ne pljuje po Turskoj i gospodinu Erdoganu od jugobalija i njihovih jugobalijskih medija. Dobiva se slika da Bosnjaci mrze Tursku vise nego srbi i hrvati zajedno. Treba biti zahvalan i njegovati prijateljstvo sa Turskom zato sto mi nemamo mnogo prijatelja u svijetu. Oni koji to ne vjeruju Turcima mogu slobodno da traze zastitu Holandskog bataljona.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!