fbpx

Deset hiljada mrtvih u Španiji

Deset hiljada mrtvih znači da je Španija već akumulirala najveći broj ukupnih smrtnih slučajeva koje je u svijetu odnio koronavirus. 

 

Rušenje rekorda po broju smrtnih slučajeva od koronavirusa u Španiji više jedva da je vijest. Broj mrtvih raste gotovo svakodnevno otkako je kriza izbila. Ali ovog je četvrtka skok bio još veći: 950 smrtnih slučajeva dnevno, ukupno više od 10.000, što je vrlo blizu rekordu od 969 mrtvih u jednom danu koliko je zabilježila Italija (971, prema konsolidiranim podacima Svjetske zdravstvene organizacije).

Zvanično, do danas Covid-19 je u Španiji odnio 10.935 života. U posljednja 24 sata umrlo je 932 ljudi. Oporavilo se ukupno 30.513.

Deset hiljada mrtvih znači da je Španija već akumulirala najveći broj ukupnih smrtnih slučajeva koje je u svijetu odnio koronavirus.

Šest dan zaredom u Španii je prekoračeno 800 smrtnih slučajeva dnevno. Ipak, ohrabruje trend blagog pada broja mrtvih dnevno koji se bilježi do 25. marta.

PROČITAJTE I...

Ništa se nije propustilo, na sve se stiglo. SDA je prvoosnovana stranka u BiH. U pola godine je uspostavila stranačku strukturu u svim bitnim mjestima, ne samo u BiH i Jugoslaviji već širom svijeta, do Amerike i Australije. A zatim je spektakularno pobijedila na novembarskim izborima. Atmosfera u “Holiday Innu” tog 26. maja 1990. godine bila je istinski svečana, bili smo ponosni na sebe, na govornike, na prepunu salu, na dobru organizaciju

Možete zamisliti kakav je odnos mogla imati jedna ostrašćena srpska policija prema uhapšenim, utamničenim, nezaštićenim “Turcima”, koji su, uz to, još i “Alijini mudžahedini” i koji “hoće rat”. Kakve su te torture mogle biti... Kakvo nečovječno postupanje protiv uhapšenih, protiv čitavog bošnjačkog civilnog stanovništva... U prvo vrijeme nisu nam ni advokate dozvoljavali. Jedna politika koja je kriva za genocid u Bosni šta je tek mogla činiti s nezaštićenim žrtvama na “svojoj teritoriji”, u kraljevačkim i bjelopoljskim kazamatima. Mučenja, batinanja, elektrošokovi, držanje u samicama po više mjeseci

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!