fbpx

Deset hiljada mrtvih u Španiji

Deset hiljada mrtvih znači da je Španija već akumulirala najveći broj ukupnih smrtnih slučajeva koje je u svijetu odnio koronavirus. 

 

Rušenje rekorda po broju smrtnih slučajeva od koronavirusa u Španiji više jedva da je vijest. Broj mrtvih raste gotovo svakodnevno otkako je kriza izbila. Ali ovog je četvrtka skok bio još veći: 950 smrtnih slučajeva dnevno, ukupno više od 10.000, što je vrlo blizu rekordu od 969 mrtvih u jednom danu koliko je zabilježila Italija (971, prema konsolidiranim podacima Svjetske zdravstvene organizacije).

Zvanično, do danas Covid-19 je u Španiji odnio 10.935 života. U posljednja 24 sata umrlo je 932 ljudi. Oporavilo se ukupno 30.513.

Deset hiljada mrtvih znači da je Španija već akumulirala najveći broj ukupnih smrtnih slučajeva koje je u svijetu odnio koronavirus.

Šest dan zaredom u Španii je prekoračeno 800 smrtnih slučajeva dnevno. Ipak, ohrabruje trend blagog pada broja mrtvih dnevno koji se bilježi do 25. marta.

PROČITAJTE I...

Kako spasiti domaći turizam? Možda nije dovoljno za spas, ali vrijeme je da svi pokažemo dozu solidarnosti prema turističkim radnicima u Bosni i Hercegovini i da ove godine odmore provedemo u vlastitoj zemlji. Imamo kvalitetnih turističkih destinacija, ljepota od kojih zastaje dah, mnogo toga što smo trebali posjetiti i vidjeti, a još nismo. Vrijeme je da to učinimo

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!