fbpx

Delegacija BNV-a kod Džaferovića: Ljekari iz BiH puno pomogli u borbi protiv koronavirusa u Sandžaku

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžak, predvođenu predsjednicom Jasminom Curić, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.

Predsjednica BNV-a Jasmina Curić je zahvalila Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak ljekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.

Delagacija BNV-a u kojoj su, osim predsjednice Curić, bili Mirza Hajdinović i Esma Brunčević, informisala je Džaferovića o aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka, kao i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta.

Džaferović je ponovio svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikuliše interese svih Bošnjaka u Sandžaku.

PROČITAJTE I...

Ipak, Reko nije tako neartikuliran kada treba napasti na bošnjačke interese, što je pokazao i kada je 10. septembra na svom profilu na Facebooku osuo drvlje i kamenje po probosanskim strankama radi njihovog formiranja i okupljanja fronta u Foči. Borbu bošnjačkih povratnika za politički opstanak na Drini nazvao je “suludim kursem za uništenje države”.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!