fbpx

Crvene brigade se postrojavaju, mediji šute

Odličan primjer takvog istančanog ukusa ili, bolje rečeno, ideološki obojene selektivnosti u izvještavanju jeste tretman koji u medijima ima izvjesna Partija rada i sadržaji koje ovaj pokret, stranka ili grupacija pušta u javnost.

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

 

Sudeći po akcijama i reakcijama većine ovdašnjih regionalnih ili lokalnih medija na ono što oni smatraju udarnim vijestima ili skandalom stječe se utisak da određene etikete i termine čuvaju samo za partikularnu demografiju ili ideologiju.

Odličan primjer takvog istančanog ukusa ili, bolje rečeno, ideološki obojene selektivnosti u izvještavanju jeste tretman koji u medijima ima izvjesna Partija rada i sadržaji koje ovaj pokret, stranka ili grupacija pušta u javnost.

Iako baštini totalitarnu i krajnje ekstremističku ideologiju, iako odašilje sasvim nedemokratske poruke, iako javno plasira izuzetno sporne fotografije članova svog pokreta, iako se bavi antizapadnom retorikom koja uključuje paljenje državnih zastava, iako je iz takvih sadržaja uočljivo prisustvo njenih članova na raznim protestnim skupovima (npr. borački protesti od 1. marta) koje pokušavaju instrumentalizirati, ništa od toga nije dovoljno da probudi bilo kakvu a kamoli ozbiljnu medijsku pažnju.

Čak i klipovi maskiranih pripadnika ove radikalne komunističke organizacije – koji ih prikazuju kako na logorovanju u sakrivenim šumskim kampovima vrše što paravojnu obuku, što indoktrinaciju militantnom i boljševičkom literaturom – već gotovo godinu dana nezapaženo sakupljaju prašinu u ćoškovima YouTube servisa.

Možemo li samo zamisliti šta bi se dogodilo da je, recimo, riječ o nekoj organizaciji islamističkog predznaka koja se odmetnula u kampiranje po šumama i gorama i kakve bi samo reakcije bile u tom slučaju?

Ne samo da bi vazduh treperio od histeričnih medijskih krikova već i od zvuka nadolazećih dronova. Ovako, nikome ništa, ovim boljševičkim ekolozima možda čak kapne i neka donacija od nekog od ovdašnjih fondova za “otvoreno društvo”.

PROČITAJTE I...

Magazin „Biserje“ ekskluzivno je objavio obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nj. E. Šefika Džaferovića povodom Dana Bošnjaka. Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine trebao je biti visoki pokrovitelj Svečane akademije koja se večeras trebala održati u Sarajevu, a koja je odgođena u skladu s preporukama nadležnih organa zbog aktuelne epidemiološke situacije. BZK „Preporod“ ove godine Dan Bošnjaka obilježava u online formatu širom Bosne i Hercegovine, domovinskim zemljama i bošnjačkoj dijapori.

Sazivanje Prvog bošnjačkog sabora, demokratska i slobodna atmosfera u kojoj se odvijao, odluke i zaključci koji su doneseni, nacionalno jedinstvo koje je pritom iskazano te dalekosežne posljedice koje je polučio predstavljaju historijsku vododijelnicu, trenutak kada su poslije jednog teškog i dugog stoljeća Bošnjaci konačno postali moderan politički narod koji se čvrsto opredijelio ne samo da opstane već i da stupi na svjetsku pozornicu kao politički suveren, kulturološki poseban te prije svega državotvoran narod

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!