fbpx

Cengiz donirao tablete OŠ “Alija Nametak” u Zenici

Podsjetimo, kompanija Cengiz je prije nekoliko dana donirala 100.000 maraka kao pomoć zdravstvenim ustanovama u BiH za borbu protiv pandemije, koja distribuirana putem humanitarnog udruženja MFS-EMMAUS.

 

 

Turska građevinska kompanija Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret donirala je 15 tableta učenicima OŠ “Alija Nametak” Zenica.

“Ovim putem zahvaljujemo kompaniji Cengiz Insaat na ovoj vrijednoj donaciji, koja će sigurno pomoći našim učenicima da što lakše prate online nastavu tokom vanrednog stanja u kojem se nalazi i naše obrazovanje zbog pandemije korona virusa”, saopćili su iz ove škole.

Direktorica škole “Alija Nametak” Hatidža Dedić kaže da su tableti djeci podijeljeni u ponedjeljak i onih već koriste u nastavi.

Tokom ove pandemije, s obzirom na to da se nastava odvija online, uočeno je da ima dosta djece koja nisu u mogućnosti pratiti nastavu online jer za to nemaju tehničke mogućnosti. Prije svega, nedostaje laptopa i tableta posebno u porodicama slabijeg imovinskog stanja pa ovakva pomoć dobro dođe.

“Problema svugdje ima, posebno ih je bilo dosta na početku, ali već su se snašli i nastavnici i roditelji i učenici, pa tamo gdje ima dvoje-troje djece koriste jedan aparat. Nastavnici također nastoje biti fleksibilni, ako dijete ne može pratiti online nastavu, pronađu neki alternativni način komunikacije sa učenicima. Pokušavamo na svaki način da ublažimo i poboljšamo ovu situaciju, pa i na način da tražimo donatore”, kaže direktorica Dedić.

Podsjetimo, kompanija Cengiz je prije nekoliko dana donirala 100.000 maraka kao pomoć zdravstvenim ustanovama u BiH za borbu protiv pandemije, koja distribuirana putem humanitarnog udruženja MFS-EMMAUS.

PROČITAJTE I...

Najznačajniji modul ili metoda u postizanju cilja ipak je obezglavljivanje bošnjačkog političkog subjekta. Oduzimanjem kapaciteta SDA kao kičmi bošnjačke političke scene oduzima se snaga ostalim akterima koji stoje na probosanskoj političkoj platformi. Razvidno je kako bi eliminacijom Bošnjaka (dakle, i političkim minimiziranjem SDA) kao političkog subjekta nestalo i Bosne i Hercegovine. Otud brine kada politički analitičar iz Sarajeva ne vidi ovu poveznicu jer, kako kaže, atak na Bošnjake nije isto kao i atak na državu

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!