fbpx

Broj umrlih od koronavirusa u Brazilu premašio 38.400 osoba

U Brazilu je u srijedu broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom premašio 38.400, a u Meksiku 14.500

Pandemija koronavirusa i dalje odnosi živote u zemljama Latinske Amerike, posebno u Brazilu i Meksiku, javlja Anadolu Agency (AA).

U Brazilu je u srijedu broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom premašio 38.400, a u Meksiku 14.500.

Ministarstvo zdravlja saopćilo je da su u protekla 24 sata u Brazilu zabilježena 1.272 smrtna slučaja, čime je ukupan broj umrlih dostigao 38.406.

U toj zemlji su do sada zabilježena 739.503 slučaja zaraze nakon što je kod još 32.091 osobe potvrđen COVID-19.

Ministarstvo zdravlja Meksika saopćilo je da je u toj zemlji zabilježeno još 596 umrlih od koronavirusa, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao 14.649.

U Meksiku je u posljednja 24 sata potvrđeno 4.199 slučajeva zaraze te je ukupan broj zaraženih u zemlji povećan na 124.301.

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, u svijetu je koronavirusom zaraženo blizu 7,24 miliona ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je više od 411.200 oboljelih, a oporavilo se oko 3,37 miliona oboljelih.

PROČITAJTE I...

Magazin „Biserje“ ekskluzivno je objavio obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nj. E. Šefika Džaferovića povodom Dana Bošnjaka. Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine trebao je biti visoki pokrovitelj Svečane akademije koja se večeras trebala održati u Sarajevu, a koja je odgođena u skladu s preporukama nadležnih organa zbog aktuelne epidemiološke situacije. BZK „Preporod“ ove godine Dan Bošnjaka obilježava u online formatu širom Bosne i Hercegovine, domovinskim zemljama i bošnjačkoj dijapori.

Sazivanje Prvog bošnjačkog sabora, demokratska i slobodna atmosfera u kojoj se odvijao, odluke i zaključci koji su doneseni, nacionalno jedinstvo koje je pritom iskazano te dalekosežne posljedice koje je polučio predstavljaju historijsku vododijelnicu, trenutak kada su poslije jednog teškog i dugog stoljeća Bošnjaci konačno postali moderan politički narod koji se čvrsto opredijelio ne samo da opstane već i da stupi na svjetsku pozornicu kao politički suveren, kulturološki poseban te prije svega državotvoran narod

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!