fbpx

BOŠNJACI OČEKUJU PET VIJEĆNIČKIH MJESTA U ISTOČNOJ HERCEGOVINI

Političke kandidature iz probosanskog bloka istakli su jedino kandidati SDA i to u općinama Gacko, Nevesinje, Berkovići, Istočni Mostar, Ljubinje i Trebinje.

Izbori u istočnoj Hercegovini, prema izvorima našeg magazina, teku uobičajenom dinamikom. Izborne komisije u ovom dijelu naše zemlje rano jutros potvrdile su da su sva biračka mjesta otvorena na vrijeme.

Još od ranije bile su prisutne političke tenzije između SNSD-a i SDS-a i drugih opozicionih srpskih stranaka u Trebinju i Gacku. Centralna izborna komisija (CIK) sinoć je potvrdila da su aktivisti SNSD-a podjelom prehrambenih namirnica u Trebinju kršili predizbornu šutnju. S druge strane, opozicija predvođena biznismenom i predsjednikom Hercegovačkog narodnog pokreta Rodoljubom Draškovićem istu večer u bivšoj kasarni JNA održala je protestni skup. Drašković je za večeras najavio novo okupljanje, kako je kazao, ukoliko izbori budu pokradeni.

Bošnjački politički predstavnici u istočnoj Hercegovini zasada su bez ikakvih primjedbi. Političke kandidature iz probosanskog bloka istakli su jedino kandidati SDA i to u općinama Gacko, Nevesinje, Berkovići, Istočni Mostar, Ljubinje i Trebinje. U Kalinoviku i Bileći nisu imali kandidata. “Izbori teku prema našim očekivanjima. Sve što smo ranije pripremali u ovom procesu danas realiziramo i sve teče kako je planirano”, kazali su nam iz Regionalnog odbora SDA za istočnu Hercegovinu.

Oni očekuje da će imati vijećnike u Istočnom Mostaru, Berkovićima, Nevesinju, Gacku i Trebinju. U proteklom mandatu bošnjačke vijećnike imala je jedino skupština u Istočnom Mostaru. (H. E.)

PROČITAJTE I...

Dok javnost očekuje tužiteljsku odluku u slučaju respiratori, za koju je zakonski rok istekao 28. novembra, začuđuju izjave pojedinaca, političara, koji svojim tvrdnjama insinuiraju da su upućeni u predmet i znaju detalje koji su do sada nepoznati javnosti, piše portal Vijesti.ba. Među njima, posebno iznenađuje istup Denisa Zvizdića koji je danas rekao: “Svima je kristalno jasno da je premijera Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora.”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!