fbpx

Azerbejdžanska vojska nastavila sa akcijama oslobađanja okupiranog teritorija

- Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su tokom cijele noći nastavljene operacije u pravcima Agderea, Agdama, Fuzulija, Jabraila, Zangilana i Gubadlija

 

Azerbejdžanska vojska i dalje nastavlja sa akcijama koje je pokrenula u cilju oslobađanja okupiranog teritorija od armenskih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su tokom cijele noći nastavljene operacije u pravcima Agderea, Agdama, Fuzulija, Jabraila, Zangilana i Gubadlija.

Armenske snage su artiljerijom i minobacačima otvorile vatru na odbrambenu liniju azerbejdžanske vojske u pravcu Gubadlija ali su se potom povukle s nekoliko brda i položaja, pretrpjevši značajne gubitke.

U saopćenju se navodi da 155. Artiljerijski puk armenske vojske u pravcu Khojavenda ima veliki broj ranjenih ali ih ne može transportovati zbog nedostatka vozila i zatvorenih puteva.

Navodi se da su armenski dobrovoljci koji su se pridružili artiljerijskoj jedinici na sjeveru Hadruta napustili položaje i pobjegli, a 5. Razarački puk armenskih snaga u smjeru Agderea neutraliziran je granatama azerbejdžanske vojske.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je navelo da je zapovjednik Trećeg bataljona pukovnije armenskih snaga nestao, načelnik štaba poginuo, a među armenskim snagama je zabilježen veliki broj poginulih nakon što je uništeno podzemno sklonište, dok su pripadnici Prvog bataljona armenskih snaga odbili da ratuju.

Iz ministarstva su dodali da se nastavljaju sukobi na cijelom frontu te da je situacija pod kontrolom azerbejdžanske vojske.

Prethodni članak

Mreže za izgradnju laži

Sljedeći članak

#MeToo u Iranu

PROČITAJTE I...

„Potkraj studija, možda 1960, otkrivam sasvim drugačiji ambijent i pejsaž na ušću Neretve. Odlazim veslajući trupicom ili vozom za Ploče. Boravim u Kominu ili Rogotinu, crtam od jutra do mraka, opčinjen fantastičnim krajolikom, širokom vodom, oblim valovitim brdima u daljini i plavim nebom. Septembar je, vrijeme sakupljanja plodova ljeta, lađe su pune grožđa, badnji i bačvi, stasite Neretvanke veslaju, nogama gnječe grožđe u badnjima, podignutim kotulama iznad koljena, a raskošno poprsje slobodno visi do pupka. To je za mene idealna inspiracija za Odiseja koji odlazi u avanturu gdje će možda sresti pretilu Kalipso“

Mi danas ni svoju državnost ni svoju nezavisnost ne slavimo samo kao puke datume, ta dva događaja obuhvataju, prihvataju i grle sve ono što ova država jeste i što je čini Bosnom i Hercegovinom. Dan državnosti je, prema tome, prilika da se prisjetimo godišnjica značajnih događaja iz povijesti Bosne, godišnjica koje su nerijetko i same u prošlosti označavale neke nove početke

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!