fbpx

Armin Hodžić sa šefom ureda Zorana Milanovića o odnosima Bošnjaka i Hrvata

Tema razgovora bio je položaj bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i odnosi između Hrvata i Bošnjaka, a obje strane su izrazile snažnu želju da oni budu značajno unaprijeđeni u skoroj budućnosti

Danas je održan sastanak između predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Armina Hodžića i Orsata Miljenića, šefa ureda novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Tema razgovora bio je položaj bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i odnosi između Hrvata i Bošnjaka, a obje strane su izrazile snažnu želju da oni budu značajno unaprijeđeni u skoroj budućnosti. Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji i aktivnostima u svrhu poboljšavanja odnosa između dva naroda.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Armin Hodžić za Stav je komentirao održani sastanak:

“Mislim kako sada postoje uvjeti da se poboljšaju odnosi između Hrvata i Bošnjaka jer za to postoji volja svih aktera. S gospodinom Miljenićem razgovarao sam o suradnji u predstojećem periodu, a iako nije vrijeme da iznosimo detalje, mogu istaknuti da sam optimist i izraziti zadovoljstvo današnjim sastankom.”

PROČITAJTE I...

Sandžački bunt koji je progovorio kroz Ašćerića izlio se van prostora Sandžaka i postao svojevrsni lajtmotiv mnogim opozicionim liderima u Srbiji i generalno opozicionoj sceni u dokazivanju teze da Srbija polako tone u diktaturu u kojoj se samo zbog Facebook statusa, koji kritikuje srbijanskog predsjednika, gubi posao. Tako je Emir Ašćerić, mladi arhitekta i funkcioner SDA Sandžaka, preko noći postao zvijezda srbijanske opozicione scene. Mnoge ugledne opozicione ličnosti, novinari i uticajni tviteraši dali su podršku Ašćeriću.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!