fbpx

Armin Hodžić sa šefom ureda Zorana Milanovića o odnosima Bošnjaka i Hrvata

Tema razgovora bio je položaj bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i odnosi između Hrvata i Bošnjaka, a obje strane su izrazile snažnu želju da oni budu značajno unaprijeđeni u skoroj budućnosti

Danas je održan sastanak između predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Armina Hodžića i Orsata Miljenića, šefa ureda novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Tema razgovora bio je položaj bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i odnosi između Hrvata i Bošnjaka, a obje strane su izrazile snažnu želju da oni budu značajno unaprijeđeni u skoroj budućnosti. Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji i aktivnostima u svrhu poboljšavanja odnosa između dva naroda.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Armin Hodžić za Stav je komentirao održani sastanak:

“Mislim kako sada postoje uvjeti da se poboljšaju odnosi između Hrvata i Bošnjaka jer za to postoji volja svih aktera. S gospodinom Miljenićem razgovarao sam o suradnji u predstojećem periodu, a iako nije vrijeme da iznosimo detalje, mogu istaknuti da sam optimist i izraziti zadovoljstvo današnjim sastankom.”

PROČITAJTE I...

I zato, sve nas hrabri što se, uslijed masovnog širenja virusa korone među Bošnjacima u Sandžaku, na sarajevskoj Vijećnici emitira slika podrške, sandžačke zastave s ljiljanima i polumjesecom na kojoj piše “Jedno srce – jedan narod”. Dušmani laju i negoduju. Uzalud im je jer – sve dok je jednog srca, bit će i jednog naroda.

Normalnog čovjeka ovakav suludi politički avanturizam, odsustvo zdravog razuma i nebriga spram sugrađana ostavlja bez riječi. Kako je moguće da je ovdašnja, uglavnom sarajevska, opozicija spremna raditi protiv interesa države i Bošnjaka, importirati političku nestabilnost te se još i kockati sa životima hiljada sugrađana i vlastitih glasača? Ko su ti ljudi, da li su normalni, imaju li barem mrvu pameti ili morala?

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!