Iz mostarskog “Veleža” danas su se sjetili Nedžada Babovića, jednog od svojih najpoznatijih navijača, koji je na bolji svijet preselio na današnji dan prije devet godina.

“U sjećanjima svih generacija koji pamte prijeratne uspjehe naših Rođenih zauvijek će ostati njegovo 'komandovanje' na finalu Kupa Maršala Tita u Beogradu, 24. maja 1981. godine, kada su mostarski Crveni, u utakmici za nezaborav, svladali sarajevski Željezničar i po prvi put u svojoj historiji osvojili veliki srebrni pehar”, podsjetili su iz mostarskog kluba, nastavivši:  “Upravo je naš Neđa predvodio Red Army i pet godina kasnije, na finalnoj utakmici protiv Dinama, ponovo u Beogradu. Tog maja 1986. godine, naši Rođeni su po drugi put pehar kupa donijeli u svoje vitrine.”

Kako podsjećaju danas mostarski mediji, u Beogradu, 24. maja 1981. godine, kada su Rođeni, u utakmici za nezaborav, savladali sarajevski Željezničar i po prvi put u svojoj istoriji osvojili veliki srebrni pehar, Veležovi navijači su tog jutra blokirali čuvene Terazije, skandirajući ponajviše ime Vahida Halilhodžića.

Kada je utakmica počela, Neđa je uzeo “dirigentsku palicu” u svoje ruke. Počelo je frenetično bodrenje od početka pa do kraja utakmice. Neđa je predvodio Red Army i na finalnoj utakmici protiv Dinama, opet u Beogradu, u maju 1986. godine, kada su Rođeni, po drugi put, veliki srebrni pehar mašala Tita donijeli u svoju vitrinu.