Twitter-pajac Suljagić

Kad neduhoviti, agresivni i ostrašćeni pokušavaju biti ironični, uglavnom ispadnu smiješni. Dokazuje to svojim nalogom na Twitteru iz dana u dan ideolog Građanskog saveza Emir Suljagić, pokušavajući zabaviti ono pet-šest svojih pratitelja na toj mreži.

Kad neduhoviti, agresivni i ostrašćeni pokušavaju biti ironični, uglavnom ispadnu smiješni. Dokazuje to svojim nalogom na Twitteru iz dana u dan ideolog Građanskog saveza Emir Suljagić, pokušavajući zabaviti ono pet-šest svojih pratitelja na toj mreži.

Tako je i ovih dana, pokušavši biti ironičan, uz svoje male, ali umne misli, na svom nalogu zalijepio fotografiju na kojoj su fotografirani na kahvi Aljoša Čampara, ministar unutarnjih poslova FBiH, i Asim Metiljević, urednik portala Slobodna Bosna. Pored te fotografije kopija rješenja na kojem stoji kako je Suzana Mijatović uposlenica Direkcije za evropske integracije.

K'o biva, tako je Mijatović dobila posao u DEI. Tako funkcionira mozak Emira Suljagića. Nastranu to što je Suzana Mijatović, dugogodišnja hrabra novinarka Slobodne Bosne još prije 20 godina, kada je to značilo nositi glavu u torbi, u Slobodnoj Bosni pisala o HDZ-u, njegovim čelnicima, kriminalcima, ratnim zločincima i tajkunima ono što Suljagić smije tek danas udobno sakriven iza računara.

Ono što Suljagić ne zna jeste to da Suzana Mijatović već više od godinu dana ne radi u Slobodnoj Bosni. Da je nakon što je otišla iz tog medija bila  urednica portala Klix. Pa onda mjesecima bila bez posla, upravo i zbog svog pisanja o HDZ-u. I tek onda, nakon uredno provedenog konkursa, uspjela je dobiti posao u DEI. Njoj, za razliku od Suljagićeve aktuelne supruge, nije niko pomagao.

Kada već u takav kontekst stavlja Slobodnu Bosnu, trebao bi Suljagić probati objasniti kako se u impresumu portala Slobodna Bosna kojeg pljuje po Twitteru, nalazi osoba koja se zove i preziva isto kao i član Glavnog odbora Građanskog saveza.

Da li je izvjesni Hadžović, koji piše (uglavnom gluposti) na portalu, ista osoba kao i ona u rukovodstvu GS? Stavljajući bivšu novinarku u kontekst namještanja poslova u državnoj službi, Suljagić se jadno pokušao osvetiti za ono što je Mijatović prva objavila u SB prije nekoliko godina.

Policijski zapisnik nakon uviđaja nastalog nakon što je sadašnji profesor, nekadašnji propali kantonalni ministar i državni doministar premlatio svoju bivšu suprugu. O čemu je ona, bivša supruga, također na stranicama SB, svjedočila nekoliko mjeseci kasnije.

PROČITAJTE I...

Ljubav prema rodnom kraju kod Bošnjaka Potkalinja i dalje je veoma jaka i izražena, što potvrđuju i njihove česte posjete mjestu gdje su proveli najljepši dio svog života. Njihovu ljubav i odanost rodnoj grudi potvrđuje i obnovljena džamija koju će ovi uzoriti Bošnjaci svečano otvoriti u nedjelju, 21. jula 2019. godine. Zato ovi plemeniti i uzoriti ljudi pozivaju sve vas, sve građane naše domovine i sve ljude dobre volje da dođu u Potkalinje 21. jula, da se zajedno radujemo ovom dugo očekivanom događaju i da bolje upoznate ljude i mjesta naše prelijepe domovine

Ideja je da se povežu svi turistički potencijali s pistom na Baljevcu kako bi postali uređena cjelina u okviru koje bi se turisti mogli zabaviti, odmoriti ili rekreativno baviti sportom. Ovo područje ima dobar strateški položaj jer se nalazi blizu Nacionalnog parka “Plitvice”, a to je mjesto gdje počinje i završava odmor na Jadranu. U blizini je i Nacionalni park “Una”, kao i stara jezgra Bihaća, što ovom kraju daje potrebne predispozicije za uspjeh u turizmu

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!