Salvini traži sterilizaciju bosanskih Roma

Ilegalni iseljenici uobičajena su meta komentara vođe Sjeverne lige. Prije godinu dana polemizirao je in sa svojim partnerima u vladi u Rimu i s tijelima vlasti u Bruxellesu. Tada je kazao kako mu je žao što su stranci koji su u Italiji boravili ilegalno "protjerani", dok su "talijanski cigani nažalost" morali ostati.

Ialijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini postom na Twitteru zatražio je sterilizaciju majke desetero djece osuđene za krađu kako bi se spriječila nova trudnoća jer bi uhapšena tako mogla biti puštena na slobodu.

Vasvija Husić poznata je džeparoška bosanskog porijekla i romske nacionalnosti koja je uhićena zbog pljačke više od četrdeset puta, nakon čega je uvijek puštana na slobodu. Razlozi zbog kojih nije išla u zatvor bili su njene uzastopne trudnoće. Ovoga puta osuđena je na 25 godina zatvora nakon što je opljačkala 86-godišnjeg peruansku turistu.

Zahtjev kontroverznog populističkog vođe dobio je brz odgovor na društvenim mrežama. Neki su se prisjetili da su, dok je džeparoška dobila 25 ​​godina zatvora, Umberto Bossi, osnivač Sjeverne Lige i blagajnik njegove stranke, Francesco Belsito, osuđeni na samo dvije i četiri godine zatvora, unatoč tomu što su pronevjerili gotovo 50 miliiona eura u mreži političke korupcije.

Ilegalni iseljenici uobičajena su meta komentara vođe Sjeverne lige. Prije godinu dana polemizirao je in sa svojim partnerima u vladi u Rimu i s tijelima vlasti u Bruxellesu. Tada je kazao kako mu je žao što su stranci koji su u Italiji boravili ilegalno “protjerani”, dok su “talijanski cigani nažalost” morali ostati.

PROČITAJTE I...

Propusti ili zloupotrebe koje su pojedinci činili u prethodnom periodu vješto su korišteni da se pokuša demonizirati cijela jedna politika. A posebno bi bilo zanimljivo napraviti analizu kako to da je najglasniji u online napadima na prethodnu vlast čovjek koji je u Sarajevu bio njen glavni protagonist, do prije godinu prva violina izvršne vlasti, a danas skupštinski vođa

Radnička partija Kurdistana (PKK) teorijski je priznata kao teroristička organizacija od EU i SAD, dok praksa, najblaže rečeno, govori drugačije. PKK je od osnivanja 1978. promijenio više sponzora, počev od Sovjetskog Saveza kao glavnog, Sirije kao gostoprimca, Grčke kao simpatizera itd., da bi se posljednjih decenija čvrsto ugnijezdio u jasle Zapada. Da, tog istog na čijim se listama terorističkih organizacija nalazi. U praksi je jedino za Tursku PKK zaista teroristička organizacija

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!