OTIMAČI BOŠNJAČKE IMOVINE PROZIVAJU IGORA RADOJIČIĆA

Iako pokušavaju prijetnjama ostati na posjedu, Glišići će morati kad-tad napustiti imovinu koju bespravno koriste godinama, a koja je u vlasništvu lokalnog FK Jedinstva, odnosno banjalučkih Bošnjaka protjeranih iz tog grada. Zemlja je u vlasništvu Vrbanjaca od 1953. godine, a oduzeta im je 1994. godine.

“Želim da upoznam cijeli region na ogroman stepen korupcije i pravnog nasilja u Banjaluci, nezakonitosti, visoki stepen bahatosti i nepoštivanja građana ovog prelijepog grada na Vrbasu od strane institucije zvane Igor Radojičić. Neću te oslovljavati sa poštovani, gospodine, gradonačelniče, jer si svojim nemoralnim postupcima i višemjesečnom torturom i ignorisanju mene i moje porodice pokazao da niti si gospodin, niti si poštovan, a niti moj gradonačelnik.
Za mene si samo Igor, jedan spletkaroš, kukavica i podmukao lik jer me već godinu dana svjesno izbjegavaš i ne smiješ me pogledati u oči, a i ti i ja dobro znamo zašto je to tako, Igore?!”

Ovako svoje otvoreno pismo banjalučkom gradonačelniku Igoru Radojičiću započinje Dado Glišić, muzičar iz Banje Luke čija porodica već mjesecima odbija deložaciju sa zemlje u naselju Vrbanja, koje je već više od pola stoljeća u vlasništvu tamošnjih Bošnjaka. Kako bi denuncirao Radojičića, Glišić se nije libio u pismu ga nazvati i homoseksualcem.

“Inače, dok sam se raspitivao o tvojim aktivnostima, nisam ni imao saznanja, da se za tebe između ostalog po banjalučkim kuloarima uveliko priča i da si prvi gej gradonačelnik Banjaluke, da gajiš simpatije prema mlađim studentima, čak i mlađim mojim kolegama, a na to se mogu samo nadovezati da si i meni jako sumnjiv, jer vidim da nekako forsiraš i voliš taj lan, te lake materijale i crvene leptir mašnice…”

Glišić Radojičića optužuje za manipuliranje, progon njegove porodice, krađu gradskog zemljišta, trgovinu glasovima, pravno nasilje. Pismo Glišić završava porukom: “Podnio sam krivičnu prijavu na nalog ministra gospodina Dragana Lukača protiv svih odgovornih lica koji su učestvovali u privrednom kriminalu, tj. u bespravnom otuđenju gradske imovine, imovine moje porodice kao i otuđenje mog muzičkog ateljea.”

A zašto je, zapravo, bijesan Glišić i šta je razlog njegovog nervoznog pisanja?

Iako pokušavaju prijetnjama ostati na posjedu, Glišići će morati kad-tad napustiti imovinu koju bespravno koriste godinama, a koja je u vlasništvu lokalnog FK Jedinstva, odnosno banjalučkih Bošnjaka protjeranih iz tog grada. Zemlja je u vlasništvu Vrbanjaca od 1953. godine, a oduzeta im je 1994. godine.

Glišići su u posjed ušli nakon “dogovora” s FK Borac, koji im je tako pokušao kompenzirati navodni dug od prvo milion, pa 600, pa na kraju 250 hiljada maraka. Jedinstvo je dobilo prvostepenu, zatim drugostepenu, pa na kraju i presudu Vrhovnog suda RS‑a da im se zemljište mora vratiti. Protiv Glišića je u Banjoj Luci podneseno nekoliko krivičnih prijava, zbog krađe struje na stadionu, falsificiranja isprava, pa sve do prodaje tuđe imovine koju su uzurpirali na osnovu falsificirane dokumentacije.

PROČITAJTE I...

U završnoj fazi sam trećeg izdanja knjige o balkanskom mafijašu Fahrudinu Radončiću, kojom ću javnosti u potpunosti prezentirati koruptivno-kriminalno djelovanje Radončića u BiH i za sva vremena staviti pečat na njegovo kvazipoštenje i kvazipatriotizam koji već decenijama pokušava podvaliti Bošnjacima. Između ostalog, riječ je o dokumentaciji, fotografijama, transkriptima i izjavama iz kojih će javnost jasno vidjeti da se Fahrudin Radončić u BiH bavio špijunažom, u toku rata sarađivao s agresorskom stranom, te kao ratni profiter trgovao drogom, alkoholom, kahvom i slično, a što je nastavio i u kasnijem periodu

Do izbora nam je ostalo još desetak dana, a kampanja se zahuktava. Sve je više plakata s kojih stižu poruke koje bi trebale privući glasače. Političke plakate nije tako jednostavno ni osmisliti ni dizajnirati, ali se teško oteti dojmu da nekima fali mašte i kreativnosti. Analiziramo šta nam poručuju plakati i ostali promotivni materijali političkih kandidata na predstojećim izborima

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!