Nema više “Pošteno”

Nema više emisije Pošteno u udarnom televizijskom terminu, ponedjeljkom uvečer u programu Federalne televizije. Emisije koju je Kazaz vodio i uređivao s Duškom Jurišić skoro pa svakog ponedjeljka.

Enver Kazaz je u očaju ovih dana. Prvo je njegov poslodavac Fahrudin Radončić, koji je savjetovao Avazu da Kazaza angažira kao kolumnistu u stranačkom biltenu Saveza za bolju budućnost, doživio debakl na izborima. Nakon toga, Kazazu je stigla tužna vijest iz televizijskog doma u sarajevskom naselju Ali-pašino Polje.

Nema više emisije Pošteno u udarnom televizijskom terminu, ponedjeljkom uvečer u programu Federalne televizije. Emisije koju je Kazaz vodio i uređivao s Duškom Jurišić skoro pa svakog ponedjeljka.

Nekakav Prometej je propao, niko osim Kazaza i Emira Suljagića pojma nema da postoji portalčić Inforadar, tako da Kazazu preostaje jedino da svoje usluge ponudi jaranu Nedžadu Latiću.

Sve se dešava nakon što je, pripremajući jesenju programsku shemu, menadžment Federalne televizije odlučio promijeniti termin emitiranja emisije Pošteno. Umjesto ponedjeljkom u 20, planirano je emitiranje nedjeljom u 17 sati.

Smirena i staložena kakva već jeste, Jurišić je, kako se šuška, to odbila i istog trena dala otkaz. Ubrzo nakon toga, svoje je stvari prenijela nekoliko metara dalje, u kancelarije BHT 1. Na državnoj televiziji sada ima novi zadatak – obučavati mlade kadrove za nove radne pobjede.

No, poznajući njenu narav, neće proći dugo, a Jurišić će pokrenuti nekakav vlastiti televizijski projekt u programu BHT 1, čemu bi se, osim Kazaza, iznimno obradovao i Esad Bajtal.

 

PROČITAJTE I...

Ovog jula u javni prostor, i to u vrijeme obilježavanja 24. godišnjice od genocida u Srebrenici, na mala vrata i gotovo bez reakcija uvedena je jedna nekritička usporedba Srebrenice i Jasenovca, kao simbola za dva ogromna zločina počinjena na našim prostorima. Ne bi u tome bilo ništa sporno da se to poređenje aktualizira u širem historijskom kontekstu, a ne uoči i poslije same srebreničke dženaze, jer bi neupućeni mogli razumjeti da je genocid nad Bošnjacima srednjeg Podrinja, kao i drugi masovni zločini koje su srpske državne i paradržavne tvorevine počinile nad civilima Bošnjacima Prijedora, Foče, Višegrada, Ključa, Bijeljine, Zvornika, Sarajeva i drugih mjesta, počinjen kao neka vrsta protuteže Jasenovcu

“‘Limitless’ je operativni sistem napravljen za slijepe i slabovidne osobe kako bi one mogle neometano koristiti mobitel. Uz pomoć vještačke inteligencije i 'machine learninga', uspio sam sve sklopiti i napraviti operativni sistem baziran malim dijelom na androidu, a sve ostalo moja je originalna ideja, koja se može proširiti i na druga hendikepirana lica, ali prvo želim da završim ovo što sam započeo”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!