Ne rade aparati u bolnici Abdulah Nakaš – hoće li mediji početi prozivati dr. Kravića i dr. Stevanovića?

Ako je suditi po dosadašnjoj praksi očekivali bi u najmanju ruku napise da je direktor uskratio na smrt bolesnim pacijentima posljednju nadu da spase svoj život, a odmah potom da mediji prenesu izjave njihove uplakane rodbine. Da optužbe pljušte na sve strane, da nastane prometni krkljanac od reportažnih kola "s lica mjesta", da se dignu SDP i Naša stranka pa da gorljivo traže smjene i ostavke odgovornih

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu CT aparat već neko vrijeme nije u funkciji, zbog čega se pacijenti iz ove bolnice upućuju na preglede na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, vijest je portala Faktor.

Zbog kvara na CT aparatu, iz Opće bolnice su KCUS-u uputili zahtjev da pregledaju i dijagnosticiraju i njihove pacijente. Iz Klinike za radiologiju KCUS-a kažu kako im je ovakva situacija napravila veliko opterećenje s obzirom na to da Klinički centar svakodnevno ima na desetine pacijenata kojima je potrebna CT dijagnostika. Ipak, ističu da nijedan pacijent neće ostati bez potrebnog pregleda.

– Svi pacijenti koji su upućeni kod nas iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” bit će trijažirani prema hitnosti i uputnoj dijagnozi. Osoblje Klinike za radiologiju radit će pojačanim tempom, ali očekujemo da taj rad bude i adekvatno plaćen od Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo – navode iz KCUS-a.

Hoće li se nakon ove vijesti dići “kuka i motika” i po medijima krenuti napadati direktora klinike “Prim. dr. Abdulah Nakaš” prim. dr. Zlatka Kravića? Hoće li sada početi medijska hajka na šefa Odjeljenja za internu medicinu dr. Dragana Stevanovića koji je, kako saznajemo, i poslao medicinski SOS poziv na KCUS?  Hoće li sada neko ovog doktora iz kantonalne Ljekarske komore prozvati i upozoriti ZZOKS da im skine novac s tranše i uplati na KCUS? Jer zna to dobro dr. Stevanović – ko ne radi, ne zaslužuje da troši javne pare iz džepa građana.

Ako je suditi po dosadašnjoj praksi, očekivali bismo, u najmanju ruku, napise da je direktor uskratio na smrt bolesnim pacijentima posljednju nadu da spase svoj život, a odmah potom da mediji prenesu izjave njihove uplakane rodbine. Da optužbe pljušte na sve strane, da nastane prometni krkljanac od reportažnih kola “s lica mjesta”, da se dignu SDP i Naša stranka pa da gorljivo traže smjene i ostavke odgovornih.

To se neće dogoditi, i ne bi ni trebalo. Zato i postoji saradnja zdravstvenih institucija koje uvijek moraju dati sve od sebe, bez obzira na uvjete, da pruže najbolju moguću zdravstvenu njegu pacijentima.

Međutim, možda je i za ovaj slučaj kriva prof. dr. Sebija Izetbegović, pa ipak je ostavila bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u besprijekornom stanju, mora da je kriva.

PROČITAJTE I...

Usmena predaja kazuje kako je ovaj kraj bio pomilovan i zaštićen od većeg stradanja u svakom ratu, pa i u potonjem. Razlog tome narodni genij nalazi u trima obližnjim turbetima: turbe Hasan efendije u Čanićima, šejha Dede u Čekanićima i šejha Sinana u Gornjem Srebreniku – iznad Starog grada. Ova tri turbeta čine trokut u čijoj se unutrašnjosti nalazi današnji Srebrenik. Međutim, i tri spomenute džamije obrazuju trokut u kojem je ova pitoma čaršija pronašla svoj mir

Amerikanci su snimali filmove o vikinzima, mongolima, eskimima i sve tako do Shaka Zulua, a zlatni američki momak Tom Cruise uspio je glumiti njemačkog SS oficira na engleskom jeziku s jakim njemačkim akcentom. A nije izostajalo ni to da "Alo Alo" Britanci glume pripadnike francuskog pokreta otpora na engleskom jeziku, ali sa šuškavim i zavodničkim francuskim akcentom. Hej, pa Austrijanac Arnold Schwarzenegger uspio je postati američki terminator i nikoga nije bilo briga što se čuje na štajerski naglasak. A neko kaže da Yurdaer Okur ne može glumiti Aliju Izetbegovića, a Keanu Reeves može Budu i James Caviezel može Isusa. I može Australac Mel Gibson glumit škotskog buntovnika Williama Wallacea, a ne može Berke Uzrek Bakira Izetbegovića

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!