Narod i pravda Resiću podvalili snimak, Avaz prenio

Prenosimo status Elvira Resića, predsjednika Općinske izborne komisije Novi Grad Sarajevo, koji se na Facebooku oglasio povodom pojave audiosnimka, za koji Avaz tvrdi da se njime otkrivaju krađe na izborima održanim 7. oktobra.

“Snimak koji se danas, 19. oktobra 2018. godine, pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se čuje moj glas, predstavlja podvalu i montažu jer na njemu nije autentičan razgovor. Snimanje je načinjeno nezakonito, a zatim je sadržaj dorađen i premontiran.

Na društvenim mrežama i na YouTubeu objavljen je danas audiosnimak na kojem se čuje dio mog razgovora s Mirzom Selimbegovićem, vijećnikom u Općini Novi Grad. Riječ je o telefonskom razgovoru vođenom prije dvije godine i on nije vezan za ovogodišnje izbore, kako se to tendenciozno želi predstaviti. 

Selimbegović, danas sekretar Naroda i pravde, a 2016. godine član SDA i kandidat te stranke na općinskim izborima, na dan održavanja ovogodišnjih općih izbora, 7. oktobra 2018. godine, rekao mi je da ima neki stari snimak i prijetio mi da će ga objaviti. To je i učinio, dvanaest dana poslije. Toliko mu je, očigledno, trebalo da ga doradi i premontira. 

Budući da je riječ o neovlaštenom snimanju i objavljivanju neautentičnog razgovora, prinuđen sam podići privatnu tužbu protiv Selimbegovića.”

PROČITAJTE I...

I to je taj paradoks. Prave ustaše misle potpuno drukčije, ali ne priznaju Bošnjake kao naciju. Reducirane ustaše žele dijeliti Bosnu, a protuustaše prema muslimanima generalno, a onda i Bošnjacima imaju zapravo vrlo negativne stavove. Apsurd je dosegao kulminaciju kada je neku Sanju Modrić, novinarku Novog lista, prije par godina na HTV-u ismijao Slaven Letica, desničarski, uglavnom HDZ panegiričar, kada je tvrdila da je Bosna nemoguća država, i to zbog muslimana. Bošnjaci se kao narod i ne spominju. No, ima li se u vidu da je osnivač Novog lista, razočaran Jugoslaven i promotor mita o Crvenoj Hrvatskoj Frano Supilo, kao i Starčević, život okončao u ludnici? Nije li stoga stav Modrićke očekivan?

Kada na takve vrste zabluda i predrasuda dodamo činjenicu da je većina nosilaca ovog političkog trenda za vrijeme agresije ili dezertirala i kukavički pobjegla od obaveze da brani državu, ili bila sklonjena na sigurno, ili jednostavno bila suviše mlada da bi je se sjećala u takvoj mjeri da bi mogla formirati bilo kakva lična iskustva i zaključke, onda možemo razumjeti razliku između ozbiljnosti i osjećaja za državu kod starije generacije ljevičara i tragikomičnog odsustva zdravog razuma i bilo kakve političke odgovornosti kod crvenih “mladih gusana” čije vrijeme tek dolazi

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!