Narod i pravda Resiću podvalili snimak, Avaz prenio

Prenosimo status Elvira Resića, predsjednika Općinske izborne komisije Novi Grad Sarajevo, koji se na Facebooku oglasio povodom pojave audiosnimka, za koji Avaz tvrdi da se njime otkrivaju krađe na izborima održanim 7. oktobra.

“Snimak koji se danas, 19. oktobra 2018. godine, pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se čuje moj glas, predstavlja podvalu i montažu jer na njemu nije autentičan razgovor. Snimanje je načinjeno nezakonito, a zatim je sadržaj dorađen i premontiran.

Na društvenim mrežama i na YouTubeu objavljen je danas audiosnimak na kojem se čuje dio mog razgovora s Mirzom Selimbegovićem, vijećnikom u Općini Novi Grad. Riječ je o telefonskom razgovoru vođenom prije dvije godine i on nije vezan za ovogodišnje izbore, kako se to tendenciozno želi predstaviti. 

Selimbegović, danas sekretar Naroda i pravde, a 2016. godine član SDA i kandidat te stranke na općinskim izborima, na dan održavanja ovogodišnjih općih izbora, 7. oktobra 2018. godine, rekao mi je da ima neki stari snimak i prijetio mi da će ga objaviti. To je i učinio, dvanaest dana poslije. Toliko mu je, očigledno, trebalo da ga doradi i premontira. 

Budući da je riječ o neovlaštenom snimanju i objavljivanju neautentičnog razgovora, prinuđen sam podići privatnu tužbu protiv Selimbegovića.”

PROČITAJTE I...

Te “greške” u tabuliranju glasova toliko su providna krađa da podsjećaju na slabog đaka koji na putu od škole do kuće prepravi ocjene u svjedočanstvu. Naime, ovdje se krađa desila između izvještaja o glasačkoj kutiji i provincijske izborne komisije. Nije čudo da se opozicija i rukama i nogama borila protiv cjelokupnog ponovnog prebrojavanja glasova

S obzirom da mu ni sveti mjesec Ramazan nije pomogao razbistriti dvolične misli, izgleda da je riječ o nekoj vrsti patologije jer se i danas na stranici Vlade Kantona Sarajevo može pročitati kako je ugovor sa firmom Hering d.d, koja danas izvodi radove na Prvoj transferzali, potpisan još 28. septembra 2018. godine. To znači da je u mandatu premijera Adema Zolja i resornog ministra Muje Fiše, a ne u mandatu Forte i Konakovića, posao pripremljen i dodijeljen izvođaču. Od tog trenutka, potpisivanja ugovora, projekat ne realizira Vlada, pa ni ministar Šteta, kako to iluzionist Konaković uzvikuje, nego građevinska firma koja je dobila posao, u skladu sa potpisanim ugovorom

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!