Larsi, go home

Wigemark, pored takvog lobiranja za velikosrpske (i ruske interese), nađe vremena da se opusti i obiđe Zapadnu Hercegovinu pa odatle poruči da je “Zapadna Hercegovina najdalje otišla u procesu pridruživanja EU”!

 

Teško da Milorad Dodik i Dragan Čović imaju većeg stranog prijatelja i simpatizera od šefa delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka.

Ovaj evropski činovnik ima već dugu i sramnu historiju ili otvorenog podržavanja politika koje su štetne za interese Bosne i Hercegovine, ali i interese Bošnjaka, ili još otvorenijeg prešućivanja Dodikovih i Čovićevih svinjarija.

Wigemark je svojevremeno podržao preglasavanje u CIK-u, problematizirao apelaciju SDA za ocjenu ustavnosti imena RS, omalovažavajući je kao “skretanje pažnje sa stvarnih problema”, svojim javnim prijateljevanjem s Draganom Čovićem, u vrijeme kada je predsjednik HDZ-a bio na meti kritika zbog svog štetnog političkog djelovanja, amortizirao kritike na njegov račun, podržavao i kao nešto pozitivno predstavljao samoobespravljivanje bošnjačke djece u Jajcu, relativizirao Dodikovo stvaranje privatne srpske milicije riječima da “nije upoznat sa svim detaljima” te da smatra da su i RS-u i FBiH potrebne “policijske snage koje odgovaraju potrebama građana” i tako dalje, i tako dalje.

Ovih dana, pak, Wigemark sjedi s Dodikom na sastancima na kojima se ne može pronaći niti jedan simbol države Bosne i Hercegovine, odakle poručuje ono što i Dodik, da treba što prije i što hitnije formirati vlast, bez obzira što bi to značilo nepoštivanje zakona, odnosno člana 84. Zakona o odbrani, i što bi to praktično značilo odustajanje Bosne i Hercegovine od NATO puta.

Teško je više dati bilo kakav prikladan komentar na ovakvo skandalozno ponašanje predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, te je jedino ostalo da se napaćeno upitamo kada će ovaj čovjek konačno otići vlastitoj kući i ostaviti Bosnu i Hercegovinu na miru.

PROČITAJTE I...

Tokom izborne kampanje za predsjedničke izbore 2017. godine građanima Sandžaka Vučić i njegovi saradnici obećavali su nove puteve, domove zdravlja, industrijske zone, fabrike... Dvije godine nakon izbora, od obećanog nema ni trafostanice u Tutinu. Sve na kraju “plaćeno” transfernim “infuzijama” na kraju godine. Umjesto rješenja statusnih pitanja, nove negacije jezika, tradicije, kulture, identiteta Bošnjaka

Sa svojim avijatičarskim naočalama i crnim čipkanim hidžabom izgleda kao da bi mogla biti glumica u arapskoj sapunici. Ima samo 23 godine, ali govori rječito. Prvih 13 godina života provela je iza zidova roditeljske kuće jer je vani bjesnio rat. Nabiha je odrasla u Mogadišu, glavnom gradu Somalije. Jedne noći prije deset godina njezin je otac došao kući i rekao: “Spakirajte sve, napuštamo zemlju.” Porodica se tri dana skrivala među robom koju je prevozio veliki kamion.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Avbe 16.06.2019.

    Ma jasta. Čekat ćemo. Šta bi mi bosnjaci drugo nego cekati. Sabur, sabur pa u kabur. To je nasa politika. Dodik putije po svijetu predstavljajuci „drzavu“. Naravno drzavu Republiku Srpsku. A mi cemo cekati. Dzaferovic nije jos nikada ni rjec rekao. Bosnjack minder i čibuk politika.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!