Kod Hadžića poginuo Irham Čečo, savjetnik za medije Bakira Izetbegovića

Bosanskohercegovačka javnost pamtit će ga kao novinara britkog pera i vrckava duha u sedmičnom magazinu "Dani", gdje je više godina radio kao novinar. Svoju novinarsku karijeru potvrdio je i kao urednik u sedmičnom magazinu "Stav"

Danas je u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića u blizini Sarajeva poginuo Irham Čečo, savjetnik za medije člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Irham Čečo rođen je 1975. godine u Foči, a početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu s obitelji je izbjegao u Goražde, gdje je završio osnovno školovanje.

U Sarajevu je završio Fakultet političkih nauka.

Bosanskohercegovačka javnost pamtit će ga kao novinara britkog pera i vrckava duha u sedmičnom magazinu “Dani”, gdje je više godina radio kao novinar. Svoju novinarsku karijeru potvrdio je i kao urednik u sedmičnom magazinu “Stav”.

Više godina radio je kao savjetnik i analitičar u OHR-u, zatim u nevladinom sektoru kao koordinator za projekte Fondacije Heinrich Böll u Sarajevu, a smrt ga je dočekala na funkciji savjetnika za medije bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Medijska kompanija Simurg media s redakcijama časopisa “Stav” i web portala „Faktor“izražavaju najdublje žaljenje zbog gubitka našeg kolege i vrsnog novinara.

PROČITAJTE I...

Beogradski aplauzi na Rankovićevoj sahrani ozvaničili su vaskrsnuće velikosrpske ideologije koja će se iznutra, kroz partijske redove, uskoro etablirati i krenuti u pokušaj uspostavljanja dominacije koju, sudeći prema povijesno-političkim i ratnim reperkusijama, niko izvan Srbije nije dočekao s naročitim simpatijama. U konkretnom slučaju, aplauzi koji su odjekivali u Aleji velikana u Beogradu bili su podrška sarajevskom egzekutorskom timu koji je postupio rankovićevski, čvrsto i beskompromisno, kao što je i on svojevremeno činio, otpremajući svako sumnjivo lice u ondašnje kazamate

Aktivni član SDP-a Zoran Mijić poručuje Dautoviću da se “moli kome hoće i kako hoće da ga ne sretne u gradu a kamoli u vijeću SG”, ostali bi ga “preimenovali u KUM” i “morat će na plastičnu operaciju da ga prepoznaju”, a “faca mu se ubila za gaženje martinkom”, jer sve te “jebene balijske isprdke treba flammenwerferom”. Smatraju da je vrijeme da se “Antifa i raznorodni anarhisti slobodarci dignu u BiH ko oni u Murici i jebu mater ovim kozojebima ovdje”, na šta se odgovora: “čekaj malo, kuha se čorba”. Dautoviću, sinu od “oca supčića hodžice”, “treba jebat mater i ćao”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!