Kazazovo upozorenje Nijemcima

Svaka mjesna zajednica u Republici Srpskoj, svaka općina, vatrogasci, policija, osnovne škole... imaju svoju krsnu slavu. To za Kazaza nije teokratija, njemu je opsesija samo i isključivo Izetbegović i SDA.

Pročitajte pažljivo sljedeće rečenice. “Izetbegović je bošnjakizirajući na vrlo jeftin način Bosnu, pretvarajući Bosnu barem u svojim retoričkim figurama u bošnjački teritorij, zapravo gajio antibosansku politiku. Umjesto da bosnizira Bošnjake, on ih je turkizirao ili poturčio. S druge strane, Izetbegović nikad nije razvio viziju Bosne i Hercegovine.”

Sada se vratite na početak pa pročitajte još jednom. Niste shvatili šta je autor htio kazati? Ne brinite, nije niko.

Onome ko shvati šta je htio reći Enver Kazaz, komentirajući posjetu turskog predsjednika Erdoğana Sarajevu, redakcija Stava daruje godišnju pretplatu na Kazazov omiljeni list Avaz, u kojem često, kada nije zauzet “pokretanjem” mnogobrojnih novih internet-portala, i rado objavljuje, bildajući tako svoj, ali i status svoje intimne prijateljice u toj redakciji.

Ima još od Kazaza, koji je u istom komentaru, za kojeg ga je zamolio portal Klix, “naveo da se treba staviti u položaj nekog njemačkog biznismena kojem je Bakir Izetbegović jučer poručio da mu je cilj islamizirati BiH” i nastavio: “Hoće li taj biznismen ulagati u BiH, kao nestabilnu zemlju i zemlju s tendencijom da postane teokratska. Neće. Bosanci su i Bošnjaci izgubili jučer mogućnost da privuku ozbiljne investitore sa zapada.”

Kazaz, kao i obično, priča o stvarima o kojima nema pojma.

Hoće, naravno, Nijemci ulagati u BiH. I to, recimo, u “islamizirano” Goražde, grad u kojem je 9. aprila ove godine njemačka kompanija “EMKA Beschlageteile GmbH & CO” preuzela tamošnju kompaniju “Bekto Precisa”, uključujući sve njene radnike.

O tome da su Nijemci, isprepadani ubrzanim Izetbegovićevim islamiziranjem BiH, milione uložili u nekoliko svojih tvornica u Tešnju, da se izvoz iz BiH za Njemačku mjeri milionima maraka zna svako dijete koje trenira nogomet u tešanjskom TOŠK-u.

Svako to zna, osim Kazaza, kojem to što ne zna ništa ni o čemu nije prepreka da lupeta o svemu i svačemu. Svaka mjesna zajednica u Republici Srpskoj, svaka općina, vatrogasci, policija, osnovne škole… imaju svoju krsnu slavu.

To za Kazaza nije teokratija, njemu je opsesija samo i isključivo Izetbegović i SDA. A takvo opsesivno ponašanje ima svoju dijagnozu.

PROČITAJTE I...

Enisa Larson živi i radi u Švedskoj, a u okolini Prijedora, odakle je rodom, 2012. godine podigla je voćnjak na vlastitom imanju. U voćnjaku je zasađeno 5.000 stabala. Već 2016. godine Enisa je osnovala firmu “Agroplus”. Renata Skoko odselila je kao samohrana majka s djetetom školskog uzrasta nedavno u Njemačku. Pošto ima hrvatsku putovnicu, mogla je otići da radi a da ne traži vizu. U Sarajevu je radila u privatnoj poliklinici, a u Njemačkoj je njegovateljica

Valjalo mi je spasiti porodicu, sačuvati vlastitu glavu te zadržati što više komšija i saboraca da se ne povuku s jedinicama tzv. Narodne odbrane. Onima koji su željeli ostati upućivane su razne prijetnje. Meni je poznanik došao reći da bježim jer me planiraju ubiti i kuću mi zapaliti. Valjda im je neko javio da zaustavljam vojnike i odvraćam ih od odlaska. Svojim ukućanima sam rekao da ostanu kod kuće, a ja sam otišao iskopati rov u šumi iznad kuće. Uzeo sam dvije puške i otišao u šumu, gdje sam ostao dok opasnost nije prošla. Samo je supruga znala gdje sam”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!

error: Sadržaj je zaštićen!