DAMIR MAŠIĆ, NENADMAŠNI MAJSTOR NEBITNOG I SPOREDNOG

Pogotovo je zanimljivo to što kod Mašića i njegovih partijskih drugara nema takve histerije kada je riječ o neprestanom uraganu govora mržnje i zveckanja oružjem koji dolaze iz velikosrpskih dodikovskih krugova.

U vezi s SDP-om može se reći mnogo toga, ali kada govorimo o prioritetima u vezi sa stranačkim oglašavanjem i reagiranjem, onda su visokopozicionirani članovi te partije nenadmašni majstori nebitnog i sporednog.

To je nedavno demonstrirao – a ko će drugi nego on – Damir Mašić, nekadašnji voditelj zabavnih i muzičkih televizijskih emisija na TV Hayat, koji je uspio da tihuje i odšuti bezbrojne atake na državu, njen glavni grad i njen najbrojniji narod, ali je zato, pun pravedničkog jugonostalgičarskog gnjeva, digao svoj glas jer je neko ostavio “uvredljivu” poruku na ogradi Ambasade Srbije u Sarajevu.

Mašić ju je okarakterizirao kao radikalizam i govor mržnje, protumačivši je gotovo terorističkim činom usmjerenim protiv suživota i pluralnog duha. Ova Mašićeva gomila gluposti ne bi zaslužila ništa drugo nego podsmijeh da nije na prvi pogled jedne čudne činjenice: histeričnije je na ovaj događaj reagirao Mašić nego inače na histeriju uvijek spremni srbijanski tabloidi, koji u svemu vide ugrožavanje srpske nejači i čeljadi, povampirene ustaše i zapjenušane mudžahedine.

Pogotovo je zanimljivo to što kod Mašića i njegovih partijskih drugara nema takve histerije kada je riječ o neprestanom uraganu govora mržnje i zveckanja oružjem koji dolaze iz velikosrpskih dodikovskih krugova.

Neki misle da je Mašićevo skandalozno i subudalasto ponašanje na tragu dogovora i skoro pa koalicije između SNSD-a i SDP-a, dok neki pak tvrde da se negativnom karakterizacijom Srbije Mašić osjetio prozvanim jer je, navodno, tokom agresije SR Jugoslavije na Bosnu i Hercegovinu neko vrijeme živio u toj zemlji.

PROČITAJTE I...

I bez obzira na to da većina Bošnjaka zna da je Komšić političar koji se nije proslavio za vrijeme svojeg osmogodišnjeg mandata u Predsjedništvu BiH, osim što je njegova pojava bila trn u oku Hrvatima, Bošnjaci su mu dali povjerenje jer ga ne vide kao opasnost za opstanak BiH.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!