DAMIR MAŠIĆ, NENADMAŠNI MAJSTOR NEBITNOG I SPOREDNOG

Pogotovo je zanimljivo to što kod Mašića i njegovih partijskih drugara nema takve histerije kada je riječ o neprestanom uraganu govora mržnje i zveckanja oružjem koji dolaze iz velikosrpskih dodikovskih krugova.

U vezi s SDP-om može se reći mnogo toga, ali kada govorimo o prioritetima u vezi sa stranačkim oglašavanjem i reagiranjem, onda su visokopozicionirani članovi te partije nenadmašni majstori nebitnog i sporednog.

To je nedavno demonstrirao – a ko će drugi nego on – Damir Mašić, nekadašnji voditelj zabavnih i muzičkih televizijskih emisija na TV Hayat, koji je uspio da tihuje i odšuti bezbrojne atake na državu, njen glavni grad i njen najbrojniji narod, ali je zato, pun pravedničkog jugonostalgičarskog gnjeva, digao svoj glas jer je neko ostavio “uvredljivu” poruku na ogradi Ambasade Srbije u Sarajevu.

Mašić ju je okarakterizirao kao radikalizam i govor mržnje, protumačivši je gotovo terorističkim činom usmjerenim protiv suživota i pluralnog duha. Ova Mašićeva gomila gluposti ne bi zaslužila ništa drugo nego podsmijeh da nije na prvi pogled jedne čudne činjenice: histeričnije je na ovaj događaj reagirao Mašić nego inače na histeriju uvijek spremni srbijanski tabloidi, koji u svemu vide ugrožavanje srpske nejači i čeljadi, povampirene ustaše i zapjenušane mudžahedine.

Pogotovo je zanimljivo to što kod Mašića i njegovih partijskih drugara nema takve histerije kada je riječ o neprestanom uraganu govora mržnje i zveckanja oružjem koji dolaze iz velikosrpskih dodikovskih krugova.

Neki misle da je Mašićevo skandalozno i subudalasto ponašanje na tragu dogovora i skoro pa koalicije između SNSD-a i SDP-a, dok neki pak tvrde da se negativnom karakterizacijom Srbije Mašić osjetio prozvanim jer je, navodno, tokom agresije SR Jugoslavije na Bosnu i Hercegovinu neko vrijeme živio u toj zemlji.

PROČITAJTE I...

Konaković je danas Aliju Izetbegovića i SDA na N1 optužio za etničko čišćenje Srba u Sarajevu, čime imitira ili potvrđuje teze i podvale velikosrpske politike o ulozi Alije Izetbegovića, SDA i uopće Bošnjaka početkom rata u BiH. Nažalost, ovakva vrsta Konakovićeve retorike se ponavlja, čime se on otkriva kao osvetom i mržnjom motivirani političar niskoga profila, ili čak nešto gore

Treba razumjeti da je ovakva propaganda predviđena za konzumaciju od hrvatskih masa u Bosni i Hercegovini koje su već dobrano zatrovane višedecenijskom propagandom i krajnjom dehumanizacijom Bošnjaka. Ma koliko ovakvi pamfleti i tekstovi bili idiotski u svojoj izvedbi, ma koliko bilo očito da je riječ o najprizemnijoj propagandi u koju mogu povjerovati samo krajnje zatucani ili glupi ljudi, moramo shvatiti svu malignost krajnjih namjera Čovićevih medijskih ekstrema.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!

error: Sadržaj je zaštićen!