Crvene brigade se postrojavaju, mediji šute

Odličan primjer takvog istančanog ukusa ili, bolje rečeno, ideološki obojene selektivnosti u izvještavanju jeste tretman koji u medijima ima izvjesna Partija rada i sadržaji koje ovaj pokret, stranka ili grupacija pušta u javnost.

Sudeći po akcijama i reakcijama većine ovdašnjih regionalnih ili lokalnih medija na ono što oni smatraju udarnim vijestima ili skandalom stječe se utisak da određene etikete i termine čuvaju samo za partikularnu demografiju ili ideologiju.

Odličan primjer takvog istančanog ukusa ili, bolje rečeno, ideološki obojene selektivnosti u izvještavanju jeste tretman koji u medijima ima izvjesna Partija rada i sadržaji koje ovaj pokret, stranka ili grupacija pušta u javnost.

Iako baštini totalitarnu i krajnje ekstremističku ideologiju, iako odašilje sasvim nedemokratske poruke, iako javno plasira izuzetno sporne fotografije članova svog pokreta, iako se bavi antizapadnom retorikom koja uključuje paljenje državnih zastava, iako je iz takvih sadržaja uočljivo prisustvo njenih članova na raznim protestnim skupovima (npr. borački protesti od 1. marta) koje pokušavaju instrumentalizirati, ništa od toga nije dovoljno da probudi bilo kakvu a kamoli ozbiljnu medijsku pažnju.

Čak i klipovi maskiranih pripadnika ove radikalne komunističke organizacije – koji ih prikazuju kako na logorovanju u sakrivenim šumskim kampovima vrše što paravojnu obuku, što indoktrinaciju militantnom i boljševičkom literaturom – već gotovo godinu dana nezapaženo sakupljaju prašinu u ćoškovima YouTube servisa.

Možemo li samo zamisliti šta bi se dogodilo da je, recimo, riječ o nekoj organizaciji islamističkog predznaka koja se odmetnula u kampiranje po šumama i gorama i kakve bi samo reakcije bile u tom slučaju?

Ne samo da bi vazduh treperio od histeričnih medijskih krikova već i od zvuka nadolazećih dronova. Ovako, nikome ništa, ovim boljševičkim ekolozima možda čak kapne i neka donacija od nekog od ovdašnjih fondova za “otvoreno društvo”.

PROČITAJTE I...

Niko, pak, nema pravo da određuje što je za Drugog uvredljivo i niko nema pravo da bude nasilan ili da poziva na nasilje. Naime, ne mogu se promovirati evropske vrijednosti na putu Bosne i Hercegovine prema EU, a da istom na drugoj strani ponižavate vrijednosti velikog broja građana. Primjerice, traži se i tražit će se tolerancija prema spolnim i rodnim različitostima. Tražit će se da ih društvo prihvati kao ravnopravne građane.

Skupština Medžlisa bira Izvršni odbor, a ovi izbori održat će se u subotu 22. decembra. Delegati džemata u tijelu za izbor sabornika u Sabor Islamske zajednice imat će izbore u nedjelju, 23. decembra, a verifikacija mandata sabornicima bit će upriličena sedmicu ili dvije kasnije, nakon što u Rijaset pristignu konačni rezultati izbora s terena. Stoga su ovi izbori veoma važni jer na njima ne samo da se bira rukovodstvo džemata i medžlisa, kao ćelija iz kojih se grana struktura Islamske zajednice, već i Sabor IZ BiH kao najviše predstavničko i zakonodavno tijelo IZ BiH s veoma širokom paletom ovlasti.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!

error: Sadržaj je zaštićen!