Baho, zv(ij)ezda “Granda”

Nažalost, na ružičastu televiziju, koja je bila posljednja u nizu akvizicija “United Medije”, prebačena su prava televizijskih prijenosa utakmica nogometne reprezentacije BiH.

Ima ta jedna televizijska kuća koja urinira po ovdašnjem medijskom prostoru već godinama emisijama tipa “Zvezda Granda” i slično, sve s tim “Grand” dodatkom. Odnedavno je postala dio “United Medije”, grupe koja u svom portfelju ima mnoštvo balkanskih televizijskih kanala. Nažalost, na ružičastu televiziju, koja je bila posljednja u nizu akvizicija “United Medije”, prebačena su prava televizijskih prijenosa utakmica nogometne reprezentacije BiH.

Nažalost, jer, osim što je jedna od televizija s najgorim programom u BiH, što je ipak vrlo teško postići u ovakvoj konkurenciji, ali i jer smo u prvom prijenosu koji smo bili prisiljeni pratiti na tom kanalu, onom kada je reprezentacija BiH igrala u gostima kod Sjevernih Iraca, svjedočili tihom užasu, što onom na terenu, koji je bio još i snošljiv nakon gostujuće pobjede, što zbog onoga što nam je u eter slao svojim nebuloznim komentarima Sabahudin Topalbećirević, navodno sportski komentator, inače nekakav savjetnik u državnom Ministarstvu civilnih poslova.

Hronično zapušten, poslovično nepripremljen, Topalbećirević je po ko zna koji put pokazao da i od goreg ima gore. Ovog puta imao je dodatnih poteškoća u verbalnim vratolomijama jer postoje dvije države koje u svom imenu imaju naziv Irska. No, njemu baš nije bilo jasno koja je Sjeverna, a koja Republika. Pa se nekoliko puta (dobro, tačno pet puta) potrudio pomiješati te dvije države.

Po Topalbećireviću, Sjeverni Irci nastupali su na Evropskom prvenstvu 2012. godine (naravno da nisu, bilo je to četiri godine kasnije), a glavni im je grad Dublin, a ne Belfast. Pokušavajući pojasniti dominaciju Iraca na terenu, Topalbećirević nam je kazao da je to dobra reprezentacija zato što je tri puta nastupila na svjetskim prvenstvima. Čestitamo!

Treba biti pošten pa reći da je Topalbećirević nešto i pogodio, kazavši kako je George Best najbolji nogometaš u historiji Sjeverne Irske.

Oni maliciozni bi dodali da je u tome uspio jer je to jedini igrač Sjeverne Irske za kojeg je ikad i čuo, što, po načinu na koji je prenosio utakmicu, i nije daleko od istine.

PROČITAJTE I...

Princip našeg instituta jeste da u državama u kojima djelujemo ne promoviramo samo turski jezik i tursku kulturu već i da jezik i kulturu tog podneblja i naroda prenesemo u Tursku. Jedan od najboljih pokazatelja i jedan od najznačajnijih projekata koji smo do sada uradili jeste uvođenje bosanskog jezika kao izbornog predmeta u turskim školama. Koliko znamo, ovo je prvi put da je bosanski jezik negdje u svijetu postao izborni predmet

Prema zvaničnim policijskim izvještajima, izvršeni su pretresi u više od 40 kuća, a 98 Bošnjaka privedeno je na “informativni” razgovor. U izvještajima stoji da su pretresi i “razgovori” vršeni korektno, bez nasilja i oštećenja imovine, dok iz objavljenih svjedočenja žrtava policijskih tortura saznajemo pravu istinu

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!